Ingezonden persbericht


Nieuwe iPhone App van CNN International gelanceerd

"Nieuws van wereldklasse in een App van wereldklasse"

CNN International heeft vandaag een nieuwe gratis iPhone applicatie geïntroduceerd waarmee het laatste nieuws direct beschikbaar wordt voor de gebruiker via beeld en video.

Met de nieuwe iPhone App, die geschikt is voor de iPhone en de iPod Touch, en buiten de VS gratis verkrijgbaar is, kunnen gebruikers het nieuws via video, foto's of tekst op de voet volgen, zelf hun interesse voor onderwerpen aangeven of bepalen uit welke regio het nieuws afkomstig moet zijn. Daarnaast biedt de nieuwe applicatie de mogelijkheid eigen nieuwsvideobeelden of foto's te uploaden naar CNN iReport.

Met deze nieuwste applicatie voor de iPhone en iPod Touch gebruikers komt CNN tegemoet aan de groeiende vraag naar groter gebruikersgemak en aan de hogere eisen die iPhone- en iPod Touchgebruikers stellen aan het volgen van internationaal nieuws.

"Deze nieuwe CNN-iPhone App zal ons internationale publiek een fantastische mobiele ervaring bieden vanwege zijn unieke eigenschappen en gebruiksvriendelijke ontwerp", aldus Louis Gump, Vice President CNN Mobile. "Simpel gezegd: nieuws van wereldklasse in een applicatie van wereldklasse. Hiermee komen we opnieuw tegemoet aan de behoeften van de consument om op elk platform actief te zijn. Deze nieuwe App draagt daar in belangrijke mate aan bij. "

Met de nieuwe CNN App zijn de revolutionaire mogelijkheden van de iPhone 4.0 OS verder gemaximaliseerd zoals de pushfunctie, de persoonlijke voorkeursinstellingen en de regionalisatie. De CNN App brengt belangrijk mondiaal nieuws via tekst video's en foto's en biedt de mogelijkheid om zelf nieuwsbeelden in video en foto's te uploaden via CNN iReport, de user generated content news community van CNN.

"Onze gebruikers, waaronder vele zakenreizigers, begrijpen dat de wereld een plaats is waar bijna iedereen met elkaar is verbonden", zegt Nick Wrenn, Vice President Digital Services CNN International. "Het doel van de CNN App is om in hun mobiele behoeften te voorzien door het relevante nieuws, analyses en videocontent direct en makkelijk toegankelijk binnen handbereik te brengen."

De belangrijkste kenmerken zijn van de CNN App zijn:

Eenvoudig navigatie: Gebruikers kunnen gemakkelijk bladeren in nieuwsverhalen en categorieën, waaronder Top Stories, VS, Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Business, Sport, Entertainment, Tech en Travel.

Eenvoudig te consumeren: Elk verhaal bevat hoogtepunten boven het volledige artikel, speciaal ontworpen voor mobiele 'snackers', zodat ze het nieuws gemakkelijk kunnen scannen; maar ook de volledig verhalen zijn beschikbaar. Eenvoudig te delen: Gebruikers kunnen hun verhalen via e-mail, Twitter en Facebook via de CNN App eenvoudig delen. Eenvoudig te bekijken - duidelijk leesbare witte tekst op een zwarte achtergrond

Specifieke kenmerken van de CNN App zijn:

Personaliseren : via "My CNN" , kun je specifieke onderwerpen opgeven waarin je als gebruiker geïnteresseerd bent Volgen : DE CNN App volgt automatische de geselecteerde onderwerpen en stuurt updates door naar de gebruiker Bewaren. De informatie kan worden opgeslagen zodat gebruikers altijd toegang hebben tot hun informatie, altijd en overal - zelfs wanneer ze offline zijn.

Regionaliseren: Gebruikers kunnen bepalen uit welk werelddeel of regio ze het nieuws willen ontvangen; dit kan zijn Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika of het Midden-Oosten.

iReport: De CNN App biedt directe toegang tot de user-generated community van CNN, iReport. De App biedt gebruikers de mogelijkheid om te bladeren door de content van iReport, zich aan te melden en zelfgemaakte foto's en video's te uploaden (alleen bij de iPhone 3GS en hoger)

Video-on-demand: De App biedt toegang tot een uitgebreide selectie van on-demand video clips verdeeld over een groot aantal categorieën, waaronder: World, Most Populair, Sport, Business, US, Entertainment, Tech en CNN en Espanol.

Voor een demonstratie van de functies van de CNN App foto's gaat u naar http://cnn.presslift.com/cnn-launches-international-news-app-for-iphone-and-ipod-touch-on-app-store

De CNN App is verkrijgbaar via de App Store op de iPhone en iPod touch of op http://itunes.com/apps/cnnmobile


---

Noot voor de redactie (