Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kenia een ideale golfbestemming

Reeuwijk, 23 juli 2010 - Kenia is begin juli door golfers van de International Association of Golf Touroperators (IGATO) als zeer goede golfbestemming verklaard.

'Kenia heeft veel potentie om van een onbekende golf bestemming uit te groeien tot een top golfbestemming', aldus Peter Walton CEO van IGATO. 'De golfbanen van Kenia zijn kwalitatief goed en biedt de golfer waar voor zijn geld, het weer is gunstig en Kenia is een gastvrij land.'

30% van de 8 miljoen golfers uit de belangrijkste markt voor Kenia, namelijk Europa, het Midden-Oosten en Afrika, brengen een bezoek aan Kenia om te golfen. Volgens CEO Walton geven golftoeristen meer uit dan de doorsnee vakantieganger in Kenia.

Een professioneel team van IGATO heeft Kenia gedurende 10 dagen bezocht. Tijdens dit bezoek zijn verschillende golfbanen onderworpen aan een keuring om Kenia uiteindelijk te kunnen benoemen als een ideale golfbestemming.

Directeur Muriithi Ndegwa van KTB zegt dat het aantrekken van golftoerisme in lijn is met het doel om als bestemming een gevarieerd aanbod voor het toerisme te bieden. Deze ontwikkeling kan Kenia jaarlijks 1,3 miljard euro opleveren.

IGATO is een wereldwijde brancheorganisatie op het gebied van golftoerisme met meer dan 1.000 leden, waaronder 340 gespecialiseerde golftouroperators.

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht