Intocht 4-daagse Malden nieuwe stijl op herhaling


MALDEN, 20100712 -- Vrijdag 23 juli is het weer zover: de traditionele slotdag van de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Het laatste stuk voordat de wandelaars na 4 lange wandeldagen op de Via Gladiola aankomen, begint bij het opgaan van de Rijksweg in de gemeente Heumen. Hier aangekomen is het nog een kleine 10 kilometer lopen, alleen maar rechtdoor richting het Keizer Karel Plein in Nijmegen. Het laatste dorpscentrum dat de wandelaars doorkruisen voordat ze in Nijmegen gaan finishen, is het centrum van Malden.

Speciaal voor deze slotdag van de Vierdaagse is de gemeente Heumen in 2009 een ambitieuze samenwerking met het Heumense evenementenbureau Allventure aangegaan. Wat in 2009 als `test evenement' diende, is nu wegens groot succes in 2009 uitgegroeid tot volwassen event.
Bob Coppens, directeur van Allventure hierover: "Wij zijn in 2009 door de gemeente benaderd om een plan te maken om Malden tijdens de slotdag van de Vierdaagse wat meer op de kaart te zetten. Malden is tenslotte de laatste plaats die de wandelaars aandoen. De gemeente wilde wat doen met dit gegeven en heeft daartoe onze hulp ingeschakeld. In plaatsen als Cuijk en Groesbeek is de doortocht van de 4-daagse in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware happening. Malden kan hierbij natuurlijk niet achterblijven! "
Allventure heeft divers entertainment ingeschakeld om de wandelaars en toeschouwers te vermaken. Zo is er een DJ, live muziek in de vorm van muziekkorpsen voor de nodige marsmuziek en een entertainer die vanaf een speciale over de Rijksweg geconstrueerde brug de wandelaars welkom zal heten. Veel locale ondernemers doen inmiddels mee en sommigen hebben eigen party tenten aan de Rijksweg via Allventure geregeld.
Ook aan de inwendige mens is gedacht - aan beiden kanten van de weg is er fris en bier te verkrijgen en op het plein een warme hap. Ook belangrijk: er zullen voldoende toiletvoorzieningen zijn. Veel gehoorde klacht van zowel lopers als toeschouwers is de sporadische aanwezigheid van toiletten. Hier speelt Allventure op in door op en rond het kerkplein voldoende toiletvoorzieningen te plaatsen.

Ook zullen er natuurlijk speciale plaatsen worden gereserveerd voor een aantal spectaculaire attracties en aantrekkelijke springkussens, zodat ook kinderen hun vertier in Malden kunnen vinden. "Allventure is een dochterbedrijf van Axitraxi Attractieverhuur, dus we hebben alle attracties die we willen inzetten in eigen huis" aldus Bart Woesthuis, manager van Allventure.

Vrolijke aankleding in de vorm van kleurige ballondecoraties worden verzorgd door Balloons, de nieuwste aanwinst van Axitraxi. Begin dit jaar werd de voorheen in Nederasselt gevestigde ballondecorateur door Axitraxi overgenomen.

Bart Woesthuis: "Met de gecombineerde mogelijkheden van Axitraxi, Allventure en Balloons zijn wij steeds beter in staat om complete evenementen neer te zetten. We hopen dat iedereen in Malden een kijkje komt nemen en gaat genieten van een feestelijke middag!"





Ingezonden persbericht