Ingezonden persbericht


Vrolijke Bimbopunk in Blokhuispoort bij Podium Asteriks

Amsterdams' vrolijkste punkkwartet Malle Pietje en de Bimbo's zet op vrijdag 23 juli de Blokhuispoort op stelten. Met een stevig afgemeten portie vrolijkheid, flauwekul en strakke riffs staat de punkband garant voor een explosief optreden. In het dubbele voorprogramma staan Leeuwarder bands Fed by Trash en Dial-A-Poets, beide bands stonden al eens in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. De aanvang is 20.00 uur, de entree 4 euro.

De twee giechelende blonde bimbo's Kiki en Jane maken sinds 2004 hun eigen snoeiharde punk. In Bram, oftewel Malle Pietje, vonden ze een waardige drummer voor hun hardrockende en ongecompliceerde punk. Afgelopen voorjaar namen ze samen met Vjeze Fur (Jeugd van Tegenwoordig) de single 'Stof in de wind' op. Daarvoor groeiden eerdere singles als het autobiografische 'Tienerhoer' en 'Keihard beuken' al uit tot ware culthits. Ondertussen heeft gitarist Oeds van Gewapend Beton zich bij het drietal aangesloten, is er getekend bij platenlabel Pias en ligt de nieuwe plaat La Vida Vulva klaar op de persen. 'Een instant klassieker met een stukje hardrock, heavy metal en punkadelic,' aldus bimbo Kiki.

Dezelfde recht voor je raap attitude is ook te vinden bij het dubbele voorprogramma van Fed by Trash en Dial-A-Poets. Deze laatste is een drietal dat in bijzonder harige outfits hun dansbare rock live-act aanvult met electro en house. Fed by Trash speelt smerige hardcore punk in de hoogste versnelling, geserveerd als superkorte nummers..

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Podium Asteriks zal zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wat: Podium Asteriks
Wie: Malle Pietje en the Bimbo's, Fed by Trash en Dial-A-Poets Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden Wanneer: vrijdag 23 juli, 20.00 uur