Belgacom

Brussel, 22 juli 2010

Belgacom en Proximus garanderen optimaal gebruik van de iPad zowel thuis als onderweg
De beste mobiele en vaste netwerken in België bieden de beste gebruikservaring voor tablet- pc's

Vanaf vrijdag 23 juli ligt de tablet-pc iPad in België in de winkels. Belgacom en Proximus hebben alles in huis om hun klanten de beste gebruikservaring met de iPad te garanderen zowel thuis als onderweg. Klanten kunnen mobiel surfen via het beste 3G-netwerk in België en hun iPad thuis gebruiken via hun draadloze vaste internetverbinding.

Door de continue investeringen de afgelopen jaren in haar netwerken kan de Belgacom Groep haar klanten de beste gebruikservaring garanderen van de iPad. Het vaste netwerk van Belgacom heeft 1,5 miljoen internetconnecties en het mobiele 3G-netwerk heeft een bereik van meer dan 97% van de bevolking.

Met de iPad versie met WiFi surfen de klanten via het draadloos netwerk van hun vaste internetverbinding thuis en met de versie WiFi+3G kunnen ze de iPad zowel via het mobiele 3G-netwerk als via hun vaste internetverbinding gebruiken.

Alle bestaande mobiel internet tariefplannen van Belgacom en Proximus kunnen gebruikt worden voor mobiel internet op de iPad. Vanaf vrijdag 23 juli Proximus biedt ook twee nieuwe tariefplannen aan die ook geschikt zijn voor gebruik op de iPad, samen met de bijhorende micro-simkaart: Mobile Internet Favorite aan 24,99 euro (incl. BTW) per maand voor 1,5 GB en Mobile Internet Pay & Surf, het prepaid tariefplan met een herlaadbedrag van 10 euro voor 500MB.
Alle details van de nieuwe tariefplannen staan vanaf vrijdag 23 juli op de site www.proximus.be.

Klanten die via WiFi en 3G willen surfen kunnen gebruik maken van hun vast internetabonnement gecombineerd met Mobile internet One van Belgacom. Zo gebruiken ze hun draadloze vaste internetverbinding thuis en het beste 3G-netwerk als ze onderweg zijn.

Om de iPad te gebruiken via het 3G-netwerk hebben gebruikers een nieuw type simkaart nodig, de zogenaamde micro-simkaart. Deze simkaart heeft dezelfde kenmerken dan de klassieke simkaart maar is kleiner.

De klanten kunnen de Mobile Internet-tariefplannen, samen met de bijhorende micro-simkaart online aanvragen via de website www.proximus.be of langsgaan in de verkooppunten van Belgacom of van de Belgacom partners.