Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 23-07-2010

Verdachte verzet zich

UTRECHT Een verdachte wilde op donderdagavond 22 juli niet meewerken aan zijn aanhouding. Hij werd met de nodige moeite aangehouden en geboeid.

Rond 19.25 uur zagen agenten twee mannen op een motorscooter over de Vleutenseweg rijden. Zij wilden de bestuurder controleren en spraken hem op het Wolff en Dekenplein aan, toen hij daar stopte. De agenten vroegen hem naar zijn rijbewijs, dat had hij niet bij zich en hij kon zich ook niet op een andere manier legitimeren. Bij de daarop volgende fouillering, troffen de agenten een mes bij hem aan. De agenten zeiden, dat hij was aangehouden, maar de verdachte verzette zich vervolgens hevig. Bij het onder controle brengen van de verdachte, vielen de agenten met hem op de grond en wisten hem met de nodige moeite te boeien.

Inmiddels was er een oploop van enige tientallen personen ontstaan, waarbij de agenten meerdere verwensingen naar hun hoofd kregen geslingerd en werden ingesloten. Gezien de dreiging van de groep en het verzet van de verdachte, besloten de agenten assistentie van andere agenten te vragen. Toen die waren gearriveerd, kon de aangehouden verdachte worden afgevoerd.

De verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, werd naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat hij aan zijn aanhouding had willen ontkomen omdat hij nog twee boetes voor in totaal 280 open had staan en omdat hij niet in het bezit was van een motorrijbewijs. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verzet bij zijn aanhouding en het rijden zonder rijbewijs. Tevens moet hij de openstaande boetes betalen. De agenten liepen door het verzet schaafwonden en letsel aan hun knie en arm op.

Agressieve automobilist

UTRECHT Een automobilist werd op donderdagmiddag 22 juli kwaad na een aanrijding. De tegenpartij liep daarbij licht letsel op.

Rond 12.20 uur reed een 31-jarige man uit Zeist met een taxibusje over de Sint Josephlaan. Hij moest stoppen voor een rij autos die voor het verkeerslicht stond te wachten. Toen het groen werd, trok de Zeister op, maar vervolgens voegde een auto voor hem in, waardoor hij af moest remmen. Een achter hem rijdende 30-jarige automobilist uit Utrecht zag dit te laat en botste tegen hem op. Bij het afhandelen van de aanrijding wond de Utrechter zich zo op, dat hij de Zeister verbaal bedreigde en vervolgens een schop of een duw gaf. Daarbij liep de Zeister licht letsel aan zijn knie op.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de Utrechter aan voor mishandeling. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen stoeprand

UTRECHT Een fietser raakte op donderdagavond 22 juli gewond toen hij met zijn hoofd tegen een stoeprand viel.

Rond 21.45 uur fietste een 53-jarige man uit Utrecht over de Leidseweg. Mogelijk als gevolg van enig alcoholgebruik, kwam hij met zijn fiets ten val en raakte daarbij vermoedelijk de stoeprand. De Utrechter raakte buiten bewustzijn, had een hoofdwond en is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Hennepkwekerij

UTRECHT Agenten rolden op donderdagmiddag 22 juli een hennepkwekerij op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de middag een onderzoek in een woning aan de Chicagodreef in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met ruim 80 planten aan. De agenten namen de planten en kweekapparatuur in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Beroofd bij pinnen

UTRECHT Een meisje werd op donderdagavond 22 juli beroofd van het net door haar gepinde geld.

Rond 22.55 uur pinde een 17-jarig meisje uit Leveroy (Limburg) geld bij een pinautomaat aan de Adriaen van Ostadelaan. Op het moment dat haar geld uit de automaat kwam, kreeg zij een harde duw. Zij zag vervolgens dat een jongeman haar geld uit de automaat griste en er hard rennend vandoor ging. Een vriendin van het slachtoffer zette nog te voet de achtervolging in, maar het lukte haar niet hem in te halen. Zij zag wel dat een andere jongeman samen met de verdachte wegrende.

Signalement

Blanke jongeman, rond de 20 jaar, 1.80-1.90 meter en een slank postuur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een bruin vest met capuchon. Op het vest stond een opdruk bestaande uit witte letters.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.