Politie Hollands Midden

Noordwijk - Celstraf voor serie-inbreker

Noordwijk, 23-07-2010 o Een 35-jarige man uit Noordwijk die dit jaar ongeveer veertig woninginbraken pleegde moet 32 maanden de cel in.

De rechter heeft deze week uitspraak gedaan. Ook kreeg de Noordwijker een voorwaardelijke celstraf van 16 maanden met de voorwaarde dat de man zich onder reclasseringstoezicht stelt.

Naast de celstraf moet de Noordwijker duizenden euros schade betalen aan enkele slachtoffers van de woninginbraken. De officier van justitie had een vier jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

De Noordwijker werd op 21 maart op heterdaad betrapt door de dochter en schoonzoon van de bewoners van een huis aan de Quarles van Uffordstraat. De inbreker had het zichzelf gemakkelijk gemaakt in de woning: hij had zijn schoenen uitgedaan en zichzelf iets te drinken ingeschonken. Toen hij door de dochter en schoonzoon gestoord werd, rende hij op zijn sokken de woning uit. De schoonzoon en een omstander wisten hem echter aan te houden en droegen hem aan de politie over. De man bleek al vaker in woningen te hebben ingebroken en was hier ook al eerder voor aangehouden. Hij brak vaak op zondagen in omdat bewoners dan de kerk of de boulevard bezoeken. Ook koos hij vaak woningen uit waar s avonds geen licht brandde.