Politie Gelderland-Zuid


Zesde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 23-07-2010 o Op de een-na-laatste avond van de Vierdaagsefeesten was het druk in de binnenstad van Nijmegen. Bij verschillende vermaakcentra werden de lichtkranten aangezet vanwege de drukte. Ook op deze avond was de sfeer goed. De politie bemiddelde bij verschillende opstootjes, maar hoefde slechts negen aanhoudingen te verrichten. Eén verdachte zit nog vast.

Rond 22.15 uur gingen de lichtkranten aan bij het Koningsplein en op de Molenstraat om het publiek te waarschuwen dat het daar druk was. Omdat het op het Koningsplein druk bleef, stonden de lichtkranten daar tot 23.30 uur aan. Op de Molenstraat werd het rond 22.45 uur al rustiger.Ook werd het op de Waalkade erg vol bij het optreden van Caro Emerald om 23.30 uur. Daar werden ook de lichtkranten aangezet.

De eerste aanhouding van de avond was rond 23.00 uur op het Joris Ivensplein. Een 25-jarige man uit Ravenstein moest mee naar het politiebureau voor belediging. Na verhoor werd hij met een bekeuring op zak weer vrijgelaten.

Rond 01.00 uur was er een vechtpartij bij the Matrixx in het Hunnerpark. Op basis van het signalement dat het slachtoffer opgaf, werd een 17-jarige jongen uit Elst aangehouden. Bij verhoor op het politiebureau bleek hij onschuldig en werd rond 01.15 uur heengezonden. Het slachtoffer werd doorverwezen naar het politiebureau voor aangifte.

Om 1.30 uur werden drie Nijmegenaren van 19, 21 en 21 jaar aangehouden voor vechten op straat op de Kronenburgersingel. Omdat er geen aangifte werd gedaan, werden de mannen met een bekeuring weer heengezonden.

Rond 2.00 uur werd op de Mariënburg een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het bezit van harddrugs. Terwijl agenten hem tegen een fiets zagen trappen, verloor hij een zakje met pillen. Daarop werd hij aangehouden voor baldadigheid en op verdenking van het bezit van harddrugs. Op het politiebureau werden van hem o.a. 74 XTC-pillen in beslag genomen. Deze verdachte zit nog ingesloten voor nader verhoor.

Daarna werden op de Molenstraat nog twee aanhoudingen verricht voor diefstal van drank. Een 17-jarige jongen uit Naarden en een 22-jarige man uit Maarssen moesten hiervoor mee naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze heengezonden.

De laatste aanhouding was rond 4.00 uur op de Grotestraat. Een 23-jarige Nijmegenaar had nog voor 337,50 boetes openstaan. Nadat die op het politiebureau waren betaald, kon hij naar huis.

(11)

Laatst gewijzigd 23-07-2010 10:26 | © Regio Gelderland-Zuid |