Politie Utrecht


Persberichten Rijn&Venen, 10.40 uur

Utrecht, 23-07-2010

Diverse branden gesticht

MIJDRECHT Op donderdag 22 juli omstreeks 23.15 uur ontving de politie een melding dat een heg van coniferen in brand stond op de Drossaardstraat.

Kort daarna ontstond brand in een heg op de Maarschalkstraat. Bewoners wisten de branden zelf te blussen. Op vrijdag 23 juli omstreeks 02.00 uur werd brand gesticht in een heg met coniferen op de hoek Albertijn met de Botdrager. Een getuige meldde de brand via 1-1-2 en wist de bewoners te waarschuwen, die zelf begonnen met het blussen en kort daarna nam de brandweer het blussen over.

Tegen drie uur kwam een melding van een brand in een container, die stond in de brandgang van de Robijn met de Dukaton. Ook hier kwam de brandweer eraan te pas om het vuur te doven. Uit onderzoek en aangetroffen sporen blijkt dat sprake is van brandstichting.

Van de dader of daders ontbreekt ieder spoor. De politie roept inwoners op alert te zijn op verdachte situaties en die direct via het alarmnummer 1-1-2 te melden zodat de kans op het betrappen van mogelijk dader(s) op heterdaad toeneemt. Als u informatie heeft over deze branden over wie hiervoor verantwoordelijk is/zijn, neemt u dan kontakt op met de politie, bureau Mijdrecht, telefoon 0900-8844. Of als u anoniem wilt blijven, geef dan uw informatie door aan Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.

Fietsster gewond

WILNIS Een 48-jarige fietsster uit Wilnis liep door een aanrijding met een auto letsel op aan haar hoofd, armen en handen.

Het ongeval gebeurde op donderdag 22 juli omstreeks 08.20 uur op de Veenweg. Een automobilist verliet een uitrit en zag de fietsster over het hoofd, omdat hij vermoedelijk werd verblind door de laagstaande zon. De vrouw viel met haar hoofd op het wegdek. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en mocht hierna naar huis.