Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-07-2010

Politie arresteert Bredanaar wegens mishandeling in binnenstad

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen tijdens het horecatoezicht een aanhouding verricht. Een 20-jarige man uit Breda werd gearresteerd, nadat hij rond 04.15 uur een 25-jarige plaatsgenoot mishandelde op de Vismarktstraat. Het slachtoffer moest mee naar het ziekenhuis voor behandeling; hij bleek daar een gebroken neus te hebben opgelopen, ook had hij hoofdpijn en was hij duizelig. Tijdens het toezicht werden er dertien bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende
verkeersovertredingen.

Wijkagenten houden snelheidscontrole in 30 km-zone in Teteringen

TETERINGEN: Bij een snelheidscontrole donderdagmiddag op de Wildhage zijn elf automobilisten bekeurd. Bij de wijkagenten van Teteringen (Richard Konings en Sjoerd Vink) waren de afgelopen tijd veel klachten binnengekomen over te hard rijden in de 30-km straat, door verkeer dat tijdens de spits het dorp inrijdt. Alle reden dus voor een controle in de Wildhage. De controle vond plaats tussen 16.00 en 18.00 uur en wellicht door de vakantie was het niet zo heel druk. Van de elf bestuurders die te hard reden, was 56 km/uur de hoogstgemeten snelheid. De wijkagenten houden de verkeerssituatie in de Wildhage in de gaten.

'Slachtoffer' verzint straatroof in Breda

BREDA: De 15-jarige Bredase jongen die donderdagmorgen bij de politie meldde dat hij op de Oude Vest was beroofd, heeft dat verhaal compleet verzonnen. De jongen was naar eigen zeggen het geld dat hij had verdiend met een avondje werken in de horeca kwijtgeraakt. Omdat hij dat niet wilde opbiechten aan zijn vader, verzon hij het verhaal dat hij door enkele jongeren was tegengehouden toen hij op de fiets naar huis ging. Na het verzonnen incident ging hij naar huis en vertelde het aan zijn vader die ter plaatse op zoek ging naar de 'berovers'. Agenten hadden zo hun twijfels over het verhaal van de jongen. Hij werd donderdag nog eens stevig aan de tand gevoeld en in dat gesprek gaf de knul aan alles verzonnen te hebben. De agenten hebben hem en zijn vader duidelijk gemaakt dat dit absoluut niet door de beugel kan, de jongen gaf aan veel spijt te hebben van zijn actie.

Twee Roemenen proberen bouwmarkt in Breda op te lichten

BREDA: Bij een bouwmarkt aan de Grenssteen zijn donderdagavond rond 21.15 uur twee Roemenen van 26 en 33 jaar aangehouden wegens
oplichting. Ze hadden bij een andere vestiging van de bouwmarkt in Leiden twee hakselaars gekocht, maar daarbij met de prijskaartjes gerommeld, zodat ze minder moesten betalen. Het tweetal probeerde het gereedschap in Breda weer terug te brengen, in de hoop dat ze het officiële bedrag terug zouden krijgen. Het personeel vertrouwde het echter niet en hield de Roemeen staande. Dat ging niet zonder slag of stoot; een beveiliger van de bouwmarkt raakte gewond aan zijn arm. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld, in hun auto werden nog diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal dan wel oplichting afkomstig zijn.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-07-2010 11:01 | © Regio Midden en West Brabant |