Politie Drenthe

Vrijdag 23 juli 2010

Provincie Drenthe, 23-07-2010

Bovenregionale Recherche op zoek naar eigenaren sieraden

EMMEN De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) hield op dinsdag 13 juli 2010 een 37-jarige man uit Emmen aan, die ervan wordt verdacht in meerdere woningen en een bedrijf te hebben ingebroken. Tijdens een zoeking in zijn woning en die van zijn vriendin werden diverse sieraden aangetroffen. Deze zijn mogelijk afkomstig van diefstal en de BR NON is op zoek naar de eigenaren van de goederen. De goederen werden vermoedelijk ontvreemd in de periode september 2009 juli 2010. Kijk voor meer informatie en om de sieraden te bekijken bij het opsporingsbericht.

Politie houdt snelheidscontrole

Bargercompas/ Zwartemeer De politie heeft op donderdag een snelheidscontrole gehouden op de N379. Tijdens de controle passeerden 938 passanten en daarvan waren er 56 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 kilometer per uur, ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

Politie houdt jongen aan voor belediging

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 14-jarige jongen uit Smilde aangehouden op de Wittezomer. De politie had een melding gekregen van overlast bij een camping. Ter plekke troffen agenten de jongen aan met een minibike. De jongen werd aangesproken en begon de agenten te beledigen en uit te schelden. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt mannen aan voor bezit harddrugs

MEPPEL De politie heeft donderdagavond twee mannen (20 en 21 jaar oud uit Nieuwleusen) aangehouden op de Havenstraat. Politieagenten te fiets controleerden de inzittenden van een geparkeerde personenauto. In de auto troffen agenten vermoedelijk harddrugs aan. De goederen werden in beslag genomen en de mannen werden aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van harddrugs. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De in beslag genomen goederen worden onderzocht.

Rijden onder invloed van alcohol

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen (15 en 21 jaar oud uit Veenoord) op de Jagerslaan gecontroleerd. Het duo reed op een scooter en toen zij de politie zagen gingen zij er vandoor. Na een zoektocht meldden de twee zich bij de agenten. Er werd in eerste instantie proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm. De 21-jarige man kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor ook een bekeuring. De man moest ook een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol (125 ug/l) terwijl hij reed zonder rijbewijs.

Vrouw aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 58-jarige vrouw uit Assen aangehouden op de Bremstraat. De vrouw had een ruit van een woning vernield. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie heeft donderdagochtend op de N374 het rijbewijs van een 23-jarige man uit Schoonoord ingevorderd. De man reed op zijn motorfiets over de N374 en zijn snelheid werd gecontroleerd met een lasergun. De man reed met een snelheid van 143 kilometer per uur over de N374. De man werd aan de kant van de weg gezet en het rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man uit Balkbrug en een 27-jarige uit Emmen aangehouden op het Prinsenplein voor openlijke geweldpleging. Agenten zagen dat het tweetal een 23-jarige man uit Hoogeveen mishandelden. Het duo werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Aanleiding was een ruzie op donderdagavond.

Vrachtwagencombinatie met hooi in brand

GIETEN Donderdagavond is een vrachtwagencombinatie beladen met hooi in brand gevlogen op de N33. Ter plekke stond de vrachtwagen met aanhanger volledig in brand. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De N33 werd afgezet van de rotonde Gieten tot aan de afslag en oprit bij Rolde. De weg werd volledig afgezet vanaf 17.00 tot 23.00 uur. De vrachtwagencombinatie ging verloren, niemand raakte gewond.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft op de Van Schaikweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Op de kruising met de Boermarkerweg waren twee autos op elkaar gebotst. Een 19-jarige automobilist uit Tweede Exloermond reed in zijn auto over de Boermarkerweg en kwam uit de richting van het ziekenhuis en reed in de richting van de Dordsestraat. De man kwam in botsing met een 31-jarige automobiliste uit Emmen. De vrouw reed over de Van Schaikweg in de richting Angelslo. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze door rood was gereden. De vrouw moest een blaastest ondergaan en werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ze werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de vrouw 245 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. De 19-jarige automobilist werd door de aanrijding uit zijn auto geslingerd. Ter plekke zat hij op het fietspad en was aanspreekbaar. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis.