Gemeente Eindhoven

Nieuw Inwonersplein krijgt steeds meer vorm

Publicatiedatum: 23-07-2010
Nieuw Inwonersplein krijgt steeds meer vorm

Na een succesvollle afronding van de tweede fase, is inmiddels de derde en laatste fase van de bouw en inrichting van het nieuwe Inwonersplein van start gegaan. Bezoekers voor de balies van Publiekszaken op de begane grond van het Stadskantoor wordt niettemin aangeraden vooraf een afspraak te maken. Op deze manier worden lange wachttijden voorkomen.

De rechter- en de linkervleugel van de begane grond van het Stadskantoor zijn klaar, nu is de verbouwing en inrichting van de centrale publieksruimte in volle gang. In eerste instantie zijn hierdoor de balies van de afdeling Personen naar de linkervleugel verhuisd. Na de bouwvak verhuizen de balies van de afdeling Documenten en Inlichtingen weer naar het klaargekomen linkergedeelte van de centrale hal. Al met al een grote logistieke operatie. Daarbij blijven alle diensten voor het publiek bereikbaar.

Ook tijdens deze laatste fase, streeft de gemeente ernaar bezoekers snel en goed van dienst te zijn. Door de seizoenspiek lopen de wachttijden aan de balies van Publiekszaken echter flink op. Daarom luidt het advies aan inwoners om vóór hun bezoek een afspraak te maken. Dan worden zij binnen vijf minuten geholpen. Een afspraak maken kan via het Digitaal Loket op www.eindhoven.nl of door te bellen naar het Klantcontactcentrum, telefoon 14 040. Tevens wordt aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van internet. Meer dan een kwart van de gemeentelijke producten en diensten is namelijk via de gemeentelijke website online aan te vragen.

Over het Inwonersplein

Na het Werkplein voor werkgevers en werkzoekenden en na het Ondernemersplein als dé ingang voor ondernemend Eindhoven, bouwt de gemeente dit jaar aan het Inwonersplein, hét adres voor alle vragen op het gebied van wonen en leven. Het Inwonersplein gaat service, hulp en informatie op maat bieden. Hiertoe wordt de begane grond van het Stadskantoor verbouwd en opnieuw ingericht. Dat gebeurt in drie fases, zodat alle balies bereikbaar blijven. Dit najaar is het Inwonersplein nieuwe stijl helemaal klaar.

Per 1 juli kent het Inwonersplein gewijzigde openingstijden: maandag en vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Met afspraak zijn bezoekers gedurende de openingstijden altijd welkom. Zonder afspraak kunnen bezoekers alleen op maandag de hele dag en de overige werkdagen tot 13.00 uur terecht.