Ingezonden persbericht




INTERNATIONALE ERKENNING voor NEDERLANDSE CASUAL GAME DEVELOPER YOUDAGAMES

Hilversum, juli 2010 - Het Nederlandse Youdagames heeft een internationale prijs in ontvangst genomen tijdens de Gamehouse Great Game Awards in Seattle. Youdagames won de prijs voor 'Up-and-Coming Developer' met drie spellen uitgebracht in 2009, Youda Farmer, Youda Marina en Youda Sushi Chef. Naast commercieel succes, de games zijn wereldwijd al miljoenen keren gespeeld, en nationaal met twee prijzen tijdens de Dutch Game Awards in 2008, heeft het bedrijf nu dus ook internationaal professionele erkenning gekregen.

Games ontwikkelaar, Youdagames, ontving de prijs voor 'Up-and-Coming Developer' gebaseerd op drie titels uitgebracht in 2009; Youda Farmer, Youda Marina en Youda Sushi Chef.

GameHouse®, evenals het Nederlandse Zylom, onderdeel van RealNetworks®, Inc., kondigde de winnaars van de tweede GameHouse Great Game Awards(TM) (GG's) aan tijdens een exclusief Awards gala, welke werd gehouden in de Experience Music Project in Seattle. De jury bestond uit representanten van vooraanstaande onafhankelijke game ontwikkelaars binnen de internationale casual games industrie.

Met deze prijzen wil GameHouse innovatie en creativiteit aanmoedigen binnen de casual games industrie. De awards zijn een erkenning van mede-ontwikkelaars van casual games voor hun contributie aan de markt.

"De sleutel tot het enorme succes van de casual games industrie ligt in de creativiteit van de ontwikkelaars, die alles in het werk stellen om de leukste spellen te maken voor alle spelers wereldwijd", aldus John Barbour, directeur van GameHouse. "Wij voelen ons zeer vereerd om te mogen werken met zulke talentvolle game ontwikkelaars uit alle hoeken van de wereld. De winnaars van de Great Game Awards 2010 representeren de top van dit talent in de casual games industrie."

"Natuurlijk is erkenning door de casual spelers van het grootste belang, maar geprezen worden voor onze creativiteit en innovativiteit door een grote partner als GameHouse is iets waar we heel trots op kunnen zijn. Het is goed om te zien dat het harde werken van onze medewerkers nu op deze manier wordt beloond," aldus Jurriaan van Teunenbroek, oprichter en studiomanager bij Youdagames.

Youda Farmer

Met het uitbrengen van Youda Farmer in januari 2009, heeft Youdagames eens te meer laten zien dat het een hoogwaardige speler is in de casual games markt. Het spel werd direct op de meeste casual game websites wereldwijd geplaatst en bleek meteen een van de meest succesvolle spellen voor Youdagames te worden.

Dientengevolge wordt er op dit moment gewerkt aan de Nintendo DS versie van het spel en zal zeer binnenkort ook een deel 2 gaan uitkomen.

In het spel run je een eigen boerderij, verbouw je jouw eigen groenten en fruit, verzorg je de beesten en zorg je er voor dat de winkeliers in het dorp de gewenste producten op tijd ontvangen. Het is aan jou om de bestellingen op tijd te leveren en je geld verdiend om je boerderij uit te breiden en de dorpsbewoners met nog meer van je heerlijke levensmiddelen te kunnen voorzien!

Youda Marina

Youda Marina is uitgebracht in mei 2009. Youda Marina is een mooi vormgegeven en origineel spel, waarbij simulatie- en time managementelementen samenkomen in één spel. Het is daarmee een combinatie van creativiteit en spanning, wat de nodige uitdagingen geeft.

In het spel moet de speler zijn eigen haven opbouwen en aansturen. Het uiteindelijke doel is om ofwel een zo efficiënt mogelijk haven te bouwen dan wel de haven van je dromen met alles er op en er aan.

Youda Sushi Chef

Youda Sushi Chef is ontwikkeld door I Sioux Game Productions in samenwerking met 's werelds grootste online game portal Miniclip.

Naar aanleiding van het eerder uitgebracht gratis online spelletje Sushi-Go-Round heeft Miniclip.com aan Youdagames gevraagd dit spel om te bouwen tot een volwaardige casual game, welke zowel online als ook als download versie te spelen is.

Evenals in andere restaurant spelletjes is het doel om klanten tevreden te houden door de juiste gerechten binnen een bepaalde tijd te serveren om uiteindelijk een dagelijks gesteld financieel doel te behalen. Youda Sushi Chef onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige 3D vormgeving en een zeer uitdagende game play.

Over Youdagames/I Sioux Game Productions

Het Hilversumse I Sioux Game Productions, ontwikkelt online spellen sinds 2002. Alle games worden gepubliceerd en uitgebracht onder het Youdagames merk. Youdagames is ondertussen een alom bekend merk geworden binnen de wereldwijde casual markt. De spellen worden naast wereldwijde spelletjes websites, ook altijd uitgebracht op de eigen website, www.youdagames.com. Het portfolio bestaat ondertussen uit 18 download spellen in totaal. Youdagames spellen onderscheiden zich door kwalitatief hoogwaardige 3D vormgeving en originele game play. Met in totaal 7 download spellen en een iPhone spel (Governor of Poker) uitgebracht in 2009, 3 download spellen uitgebracht in 2010 en meerdere spellen voor iPhone en DS in ontwikkeling, is Youdagames een belangrijke speler in de internationale casual games markt.