Ingezonden persbericht



Hoofddorp, vrijdag 23 juli 2010

Bouw vlaggenschip MSC Cruises gaat van start

MSC Cruises en STX France beginnen bouw van MSC Fantastica

MSC Cruises en STX France kondigden vandaag, vrijdag 23 juli 2010, aan dat het juridische proces rondom de bouw van de MSC Fantastica, een nieuw cruiseschip uit de 'Fantastia-klasse' en het twaalfde schip in de vloot van MSC Cruises, is afgerond. Dit gebeurde op een persconferentie in St. Nazaire. De Franse president Nicolas Sarkozy bezocht, samen met de President van MSC Cruises Gianluigi Aponte, CEO van MSC Cruises Pierfrancesco Vago en de heer Hardeley, algemeen directeur van STX France, de scheepswerf van STX France. Tot de officiële delegatie behoorden ook Christine Lagarde, de Franse minister van Economische Zaken, en Christian Estrosi, minister van Industrie.

Een belangrijke factor in het succesvol verlopen van het project is de financiële steun die gegeven wordt door Franse financiële instanties, in het bijzonder Coface. De "French Export Credit Agency" maakt het mede mogelijk dat het schip, zoals verwacht, aan het einde van de lente van 2012 opgeleverd wordt.

"We zijn erg blij dat dit nieuwe, belangrijke contract met MSC Cruises nu bevestigd is", laat Jacques Hardelay, algemeen directeur van STX France, weten. "We kijken er naar uit om de langdurige en bovendien uitstekende relatie tussen de teams van MSC Cruises en STX France te gebruiken om dit geweldige schip met succes op te leveren."

Pierfrancesco Vago, CEO van MSC Cruises, voegt daar aan toe: "We zijn uitermate gelukkig met de bevestiging van deze belangrijke investering, een teken van het succes van onze ambitieuze groeistrategie. We willen graag iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken. Samen met STX France richten we ons nu op het handhaven en versterken van de leidinggevende positie van MSC Cruises binnen de cruise-industrie."

"De MSC Fantastica zal gebouwd worden volgens het succesvolle Fantasia-concept, welke door meer en meer gasten gewaardeerd wordt door de unieke klasse van de MSC Yacht Club: " het schip in het schip" dat ongeëvenaarde waarden van privacy en persoonlijke service biedt."

---

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,