Ingezonden persbericht


23 JULI 2010

()


"Gemeenschapszin, solidariteit en de financiën op orde." Dat kan zomaar de ondertitel worden van het regeerakkoord als de Roemer-variant wordt uitgewerkt. Zo heb ik het vanochtend ook aan Ruud Lubbers voorgesteld: met de PvdA en VVD samen wordt het niks, dus nu Rechts en Centrum-Links onderzoeken.

Ik ga voor Centrum-Links. PvdA, CDA, SP en GroenLinks delen belangrijke waarden als gemeenschapszin en solidariteit. Een goed alternatief voor de kille politiek die we krijgen als Rutte en Wilders hun zin krijgen. Ruud Lubbers heb ik daarom een "routeboek naar Centrum-Links" aangeboden. Een mooi boekje, kan ie zo mee aan de slag. Centrum-Links kán slagen en is dus het onderzoeken meer dan waard

Eerder voorspelde ik dat Tjeenk Willink informateur zou worden, PaarsPlus zou knappen en Lubbers het over zou nemen. Het kwam allemaal uit. Laat ik nog eens een voorspelling doen. Dat rechtse kabinet gaat er niet komen. Het CDA zal de anti-moslim standpunten van de PVV niet slikken, een mission impossible. En gedoogsteun dan? Nou nee, drie weken onderhandelen met de PVV is zwaar, maar de gedachte aan vier jaar onderhandelen met Geert brengt Maxime nu al grijze haren.

()
Waar ik zelf grijze haren van krijg is de houding van het kabinet over de uitverkoop van Organon. Schouderophalend, zuchtend en steunend werkte minister Van der Hoeven zich woensdag door het debat. Onder druk van SP'er Paul Ulenbelt beloofde ze dat Balkenende gaat bellen met de top van MSD. Een schrale troost voor het personeel dat naar Den Haag was gekomen (foto). Die hoopten, net als ik, dat Van der Hoeven een hart heeft voor onderzoek en een hoofd vol intelligente industriepolitiek. Helaas, de minister vecht niet, zij wacht liever af. De onderzoekers in Oss en Boxmeer verdienen beter.

Na het debat over Organon is nu ook de onderzoekstak van dier­geneesmiddelen­bedrijf Intervet in Boxmeer in gevaar. Ontslag dreigt voor 170 onderzoekers; het hoofdkantoor gaat mogelijk naar Frankrijk. Zo zie je maar: Sarkozy durft het wel, waar Balkenende afhaakt! Maar de fransoos kent de SP nog niet; wij knokken voor Organon en zullen dat ook doen voor Intervet. En als het moet, halen we Van der Hoeven weer naar de Kamer en zetten we Balkenende aan het werk.

Emile Roemer

Ps. De SP-fractie draait gewoon door deze zomer. Kamerlid Henk van Gerven inventariseert de extra kosten die mensen in verzorgings- en verpleeghuizen moeten betalen voor heel gewone zorg. Voorbeelden? Geef het door!

()

()

HET BEGINT NU, SLUIT JE AAN!

De SP strijdt voor een sociaal Nederland. Blijf niet aan de kant staan, maar doe mee en sluit je aan bij de SP. Word lid!

LAATSTE NIEUWS VAN DE SP


* Radio 1 in gesprek met Emile Roemer over de formatie
* Roemer aan Balkenende: 'Maak van behoud Organon persoonlijke missie'
* 'Verlengen oorlog is geen oplossing voor Afghanistan'
* Minister moet nu opkomen voor rechten luchtvaartpassagiers
* Dennis de Jong wil EU-sancties tegen Roemenië

----------

www.sp.nl | Partij | Afdelingen | Nieuws | Agenda | SP.TV | Publicaties | Shop | Contact | Lid worden