Zwitserse overheid centraliseert wereldwijd desktop-infrastructuur met Double-Take® Flex

Double-Take® Software’s virtuele desktop-oplossing creëert gestandaardiseerde en veilige desktop-omgeving voor meer dan 200 locaties wereldwijd

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20100723 --

De Zwitserse overheid heeft het aansturen en beheer van haar wereldwijde desktop-systemen voor federale afdelingen gecentraliseerd met behulp van Double-Take® Flex. Dit is de virtuele desktop-oplossing van Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK). De desktop-omgeving van de overheid ondersteunt gebruikers op meer dan 200 locaties wereldwijd, waaronder ambassades, vliegvelden, douanekantoren en politiebureaus. Het project is ontwikkeld en beheerd door IT-dienstverlener ISC in samenwerking met Siemens Switzerland Ltd.

Double-Take Flex biedt een sterk beveiligd systeem voor desktops bij het ministerie van buitenlandse zaken, de immigratiedienst, de politie en de Zwitserse douane. Het verbetert de gecentraliseerde controle van de desktop-infrastructuur van de organisatie. Tegelijkertijd is minder tijd en geld nodig voor het aansturen en beheer van desktop-systemen.

Met Double-Take Flex kunnen meerdere werkstations opstarten vanaf één centraal image op een centraal geplaatst opslagapparaat. Dit kan een server, iSCSI SAN of NAS zijn. Voor de Zwitserse overheid kan dit het aansturen tot wel 20 werkstations tegelijkertijd op één locatie inhouden. Wereldwijd worden meer dan 1000 desktop-systemen ondersteund. De Double-Take Flex servers op deze locaties worden centraal beheerd door ISC.

Met Double-Take Flex kunnen desktops Microsoft Windows 7, XP Pro of Vista draaien zonder dat er een lokale harde schijf nodig is. Dit verbetert de veiligheid en het beheer van de desktops terwijl gebruikers dezelfde ervaring behouden als ze voorheen gewend waren.

“Met Double-Take Flex hebben we een eenvoudig te beheren en kosteneffectief virtueel desktop-platform ontwikkeld dat voldoet aan de behoeften van de Zwitserse overheid. De oplossing verzekert een uniforme en veilige configuratie van alle desktop-systemen van de Zwitserse overheid wereldwijd”, zegt Sanjin Goglia, project manager bij Siemans Switzerland Ltd. “We implementeren enkel één uniforme image voor alle gebruikers waardoor we precies weten wat er draait en wat niet.”

Olivier Cohen, EMEA sales director bij Double-Take Software stelt: “Organisaties die zich oriënteren op desktop-virtualisatie en gecentraliseerd beheer kijken met name naar drie zaken: betere controle over gebruiksapparatuur, reduceren van cost of ownership en gebruiksgemak voor de medewerkers. Met Double-Take Flex is iedere desktop-sessie gebaseerd op een enkele master image die centraal wordt beheerd. Dit biedt het gewenste controleniveau en beheer voor een aantrekkelijke prijs, zonder van invloed te zijn op de gebruikerservaring.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Double-Take Software
Double-Take® Software, met hoofdkantoor in Southborough, Massachusetts (VS), is aanbieder van betaalbare workload optimalisatieproducten die eenvoudig te gebruiken zijn. De producten zorgen ervoor dat bedrijfskritieke IT-workloads gemakkelijk te verplaatsen, beschermen en te herstellen zijn. Daarnaast kunnen ze draaien in fysieke of virtuele omgevingen, ongeacht het platform of de locatie.

Double-Take Software biedt partnerprogramma’s, professionele dienstverlening en technische ondersteuning en heeft wereldwijd meer dan 20.000 klanten, van kleine en middelgrote ondernemingen tot multinationals uit de Fortune 500. Meer informatie over de producten en diensten van Double-Take kunt u vinden op: http://www.doubletake.com

CONTACT:
Renate van der Wal
LEWIS PR
+31 (0)40 235 4600

renatew@lewispr.com

Ticker_symbol NASDAQ:DBTK
ISIN US2585981010