Banken lopen kansen mis bij financiële transacties via sociale media


GIA bulletin schetst manieren waarop retailbanken kunnen samenwerken met sociale media en online gaming partijen

AMSTERDAM, 20100723 -- Global Intelligence Alliance (GIA), een wereldwijde strategische market intelligence en adviesgroep, heeft een bulletin uitgebracht waarin het bureau aangeeft dat retailbanken zakelijke kansen mislopen die zijn ontstaan door het groeiend aantal financiële transacties op sociale media platformen.

GIA is van mening dat retailbanken tijdens de e-commerce revolutie in de jaren negentig mogelijkheden voor online financiële dienstverlening zijn misgelopen; ze lopen nu opnieuw de kans de boot te missen, ditmaal binnen de wereld van sociale media. De wereldwijde virtuele dollarmarkt groeit explosief en kan volgens schattingen van Engage Digital Media een omvang van US$10 miljard bereiken in 2010.

Sociale netwerkgebruikers en online gamers raken steeds bekender met het betalen voor virtuele diensten en er ontstaat steeds meer vraag naar efficiënte en veilige microbetalingen in virtuele of reële valuta.

De behoefte aan een flexibele en veilige betalingsinfrastructuur binnen sociale netwerkomgevingen biedt banken de mogelijkheid om sociale media spelers oplossingen te bieden op basis van hun technische kennis, processen, betrouwbaarheid, compliance en reputatie.

Retailbanken kunnen hun omzetstroom uitbreiden en diversificeren en verdere groei van sociale media aanjagen door de financiële infrastructuur te verbeteren.

Het bulletin noemt vier gebieden waarop retailbanken online financiële transacties via sociale mediaplatformen kunnen faciliteren:

* Het opzetten van een virtuele bank
* Faciliteren van veilige online betalingsdiensten
* Management services voor virtuele valuta
* Risico- en liquiditeitsmanagement oplossingen voor peer-to-peer bankdiensten

Het bulletin van GIA schetst verder een aantal manieren waarop retailbanken kunnen samenwerken met zowel sociale media als online gaming partijen.

http://tinyurl.com/3xmatlt