KNHS

Ellen Kloos geeft overwinning uit handen
25 juli 2010
Margo van Nijnatten - Watch Out

RENSWOUDE (KNHS) - Ellen Kloos (Voorthuizen), lid van het Rabo Talententeam, gaf in het afsluitende springen met Rovano Rex de leiding uit handen, die zij na dressuur en cross country stevig in handen had in de eerste editie van de Renswoude Horsetrails, een één sterren eventingwedstrijd.

Ellen Kloos reed een winnende dressuurproef en hoefde aan haar totaal van 43.4 strafpunten na de dressuur slechts 0.6 strafpunt aan haar totaal toe te voegen voor het overschrijden van de toegestane tijd in de cross. Daardoor had zij na dressuur en cross country nog altijd een hele punt voorsprong op de Belgische Karin Donkers met Berlioz. In het springen tikten Kloos en Rovano Rex echter twee balken naar beneden, waardoor zij van de leidende positie terugzakten naar de zeven plaats in de eindstand. Donkers wist foutloos te blijven en pakte daardoor de zege.
De Nederlandse Margo van Nijnatten (Rijsbergen), die met Watch Out op exact hetzelfde puntentotaal eindigde als Donkers, werd tweede. De reglementen bepalen dat , in het geval van een ex aequo, de ruiter die de optimale tijd in de cross het dichts heeft benaderd als hoogste wordt geplaatst. Donkers reed de cross acht seconden binnen de tijd, terwijl van Nijnatten maar liefst 18 seconden binnen de tijd reed. Elaine Pen (Voorschoten) werd met Starlight's Rondeel derde. Nienke van Roekel (Ede), ook lid van het Rabo Talententeam eindigde met Parcival als dertiende.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.renswoudehorsetrials.nl

Uitslag CCI 1*:


1) Karin Donkers (Bel) - Berlioz - 44.4

2) Margo van Nijnatten (Rijsbergen) - Watch Out - 44.4
3) Elaine Pen (Voorschoten) - Starlight's Rondeel - 47.5
4) Lara de Liederke (Bel) - Ucello van de Zuuthoeve - 48.1
5) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Coral Estate Peter Parker - 48.1

6) Henrieke Boonzaaijer (Renswoude) - Vitall - 50.6
7) Ellen Kloos (Voorthuizen) - Rovano Rex - 51.4
8) Jenny van Rijswijk-Voskens (Oisterwijk) - 51.9
9) Henrieke Boonzaaijer - Utoko B - 53.4

Foto Margo van Nijnatten met Watch Out door: www.melissen.net