Gemeente Enschede

Werkzaamheden Auke Vleerstraat worden geïntensiveerd

Het project Reconstructie Auke Vleerstraat is in een nieuwe fase gekomen. De juridische belemmeringen die een volledige start van de werkzaamheden in de weg stonden zijn inmiddels weggenomen. Daardoor kunnen de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden nu worden geïntensiveerd. In week 30 wordt onder meer begonnen met het verwijderen van bomen

De bomen die het eerst gekapt worden, staan ten noorden van de Strootsweg langs weerszijden van de Auke Vleerstraat. Deze bomen worden in week 30 gekapt (op 26 of 27 juli). Een tweede serie bomen, op de drie gemarkeerde locaties ten zuiden van de Strootsweg, wordt in week 33 gekapt. Op het bijgaande kaartje zijn de exacte locaties en de planning aangegeven.

Een aantal bomen aan de zuidkant van de Strootsweg worden nog niet weggehaald, omdat ze door vleermuizen als oriëntatiepunt worden gebruikt. Zodra hiervoor een alternatieve voorziening is getroffen, zullen ook deze bomen worden verwijderd.
Het kappen van de bomen en het verleggen van de leidingen leveren geen hinder op voor het verkeer. Een omleiding van het verkeer is dan ook niet aan de orde.

Na de bouwvakvakantie (week 33, vanaf 16 augustus) wordt dan door het nutsbedrijf begonnen met het verleggen van de stadsverwarmingleiding. Deze leiding ligt nu nog in het gebied waar de Auke Vleerstraat wordt verbreed. Het verleggen van de stadsverwarmingleiding levert naar verwachting enige hinder op voor fietsers: die zullen ter plekke op veilige wijze worden omgeleid.

Aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg voor de firma Farwick vanaf de Windmolenweg
In week 29 (vanaf 19 juli) wordt gestart met de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg voor de firma Farwick vanaf de Windmolenweg. Ook deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer.

Voortzetten van de lopende nutswerkzaamheden
De lopende werkzaamheden voor het verleggen van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven gaan in de komende periode nog door.

Vervolg planning werkzaamheden
In de komende weken wordt de werkplanning van het project Reconstructie Auke Vleerstraat doorontwikkeld. In deze planning wordt ook rekening gehouden met de andere projecten in Enschede West, zoals de aanpassing van de Parkweg en de komende werkzaamheden aan de Hengelosestraat. Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat er (onnodige) bereikbaarheidsproblemen ontstaan.

Actuele informatie vindt u ook op de website van het project: www.enschede.nl/aukevleerstraat