NCRV

Schepper & Co

Topvrouwen over leiderschap

Maandag 26 juli 2010

17.09 uur, Nederland 2

Ondanks hoopvolle berichten, zitten we nog steeds in een recessie. Voor grote bedrijven is dit een unieke kans om zaken anders aan te gaan pakken. In Schepper & Co zijn daarom twee topvrouwen aan het woord over hun visie op nieuw leiderschap.

Angelien Kemna (ex-ING, ex-Econcern) is de nieuwe directeur belegging bij pensioenbelegger APG. en Pauline van der Meer Mohr, was directeur-generaal human resources bij ABN-Amro. Tegenwoordig leidt ze een bedrijf dat raden van bestuur, bedrijven die in een overgangs- of veranderingsfase zitten. Zij leggen uit waarom deze tijd een ander type leiderschap nodig heeft met meer vrouwelijke kwaliteiten. Zo moet de nieuwe leider een teamplayer zijn en zijn eigen ego opzij kunnen zetten.

Verder is te gast Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economie van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij twijfelt of er echt lessen worden getrokken uit de huidige crisis. Ze ziet dat er op de oude voet wordt verdergegaan. Vrouwen aan de zakelijke top zouden volgens haar heel welkom zijn bestaande patronen te doorbreken en veranderingen voor de lange termijn te bewerkstelligen.

In de rubriek âDe zeven hoofdzondenâ komt Marion Pauw aan het woord over ijdelheid.

Dit programma is eerder uitgezonden op maandag 7 december 2009.

De rubriek âDe zeven hoofdzondenâ is nieuw. Iedere week trekt een gast een kaart met daarop één van de zeven hoofdzonden. In deze rubriek leggen ze uit wat die zonde in hun situatie voor hen betekende.