Politie Groningen

Maandag 26 juli 2010

Provincie Groningen, 26-07-2010

Politie zoekt getuigen beroving bejaarden

HOOGEZAND Een nog onbekende man heeft zondagmiddag, omstreeks 17.00 uur, twee bejaarde vrouwen beroofd in Hoogezand. De beide dames, 85 en 91 jaar, zaten op een bankje aan de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand. Op enig moment kwam een jongeman vanaf De Mars aangefietst. Hij griste twee tassen weg uit de rollator van de bejaarde dames. In de tassen zaten onder anderen sleutels en een geldbedrag. Vervolgens fietste hij weer richting De Mars weg. De man was gekleed in witte bovenkleding en droeg een zonnebril. De beide dames zijn erg geschrokken door het voorval. De politie vraagt mensen die meer weten over de identiteit van de onbekende jongeman, contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na mishandeling

OUDE PEKELA De politie heeft zondagavond een 26-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man bij familie van zijn ex aan de deur geweest. Daar ontstond een woordenwisseling, waarbij de man de bewoonster bij de keel greep en enkele klappen uitdeelde. De man werd door de gealarmeerde politie elders in Oude Pekela aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Stadjer aangehouden na achtervolging

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op het Kattendiep een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man schrok toen zij Achter de Muur kwamen fietsen. De Stadjer gooide bij het zien van de politie een zakje met poeder weg en wilde ontkomen. Doordat de fiets van een van de agenten in de weg stond, gooide de verdachte zijn scooter omver en ging er rennend vandoor. Een van de agenten ging er achteraan en waarschuwde hem te stoppen. Dat deed hij op het Kattendiep. Daar is hij in de boeien geslagen. De Groninger is ingesloten voor verhoor.

Man slaat en bedreigt ex

SAPPEMEER De politie heeft zondagavond in Sappemeer een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. De man kwam in de Noorderstraat zijn ex-vriendin tegen en belaagde haar. Daarbij viel ze op de grond. Ook werd de 22-jarige vrouw met de dood bedreigd. Agenten wisten de verdachte even later aan te houden. De 38-jarige is in de cel gezet.

Groninger beroofd

GRONINGEN Een 21-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht in de Visserstraat beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd belaagd toen hij net om de hoek van de Kijk int Jatstraat kwam door een onbekende man. Die duwde de Stadjer tegen een muur. Tijdens de worsteling die volgde wist de verdachte de portemonnee te pakken van het slachtoffer en ging er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in sportkantine

GRONINGEN Een sportvereniging aan het Blauwborgje in Groningen is zondagmorgen gedupeerd geraakt door een inbraak. De inbreker(s) kwam(en) binnen door aan de achterzijde van het pand een deur te forceren. Uit de kantine werd ondermeer een tv gestolen. Ook werden etenswaren meegenomen. Een bestuurslid heeft aangifte gedaan.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Dinsdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N363, Winsum - Uithuizen, snelheidscontrole

* N46, Groningen afslag Loppersum, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.
* Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 635, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.