Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 26-07-2010

Mishandeling

BREUKELEN Op zondagmiddag 25 juli werd een man mishandeld door een andere man.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Markt. Ter plaatse bleek dat een 48-jarige man uit Nieuwegein het aan de stok had gekregen met een 45-jarige man uit Breukelen. Daarbij had de Nieuwegeiner de ander met een voorwerp tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer liep een wond bij zijn oog op en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar moest de verwonding worden gehecht. De mannen hadden een meningsverschil met elkaar gekregen, waarbij de één zo kwaad op de ander werd, dat hij hem met het voorwerp sloeg.

Agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten en deed aangifte.

Brandstichter aangehouden

MAARSSEN De politie heeft aan het begin van de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli een man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 01.05 uur zag een agent via cameratoezicht dat op Bisonspoor een band van een geparkeerde auto in brand stond. De agent rende direct het politiebureau uit en bluste de beginnende brand. Bij het blussen zag de agent een verdachte weglopen. Na het brandje te hebben geblust, rende de agent de kant op, waarheen hij de man had zien vluchten. Hij trof hem hijgend in een parkeergarage aan. De verdachte had een brandlucht om zich heen hangen, waarop de agent de verdachte, een 33-jarige man uit Maarssen, aanhield. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De 30-jarige eigenaar van de auto werd op de hoogte gesteld van de brandstichting en deed aangifte. De auto liep schade aan de band en het spatbord op.