Politie Gelderland-Midden

Acht man politie herstellen rust in Nijkerk; 2 aanhoudingen
Publicatiedatum: 26-7-2010 10:02:12

NIJKERK - De politie heeft op 25 juli rond 23.30 uur flink op moeten treden naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast vanuit een tuin aan de Van Rensselaerstraat in Nijkerk. Politie-ambtenaren die naar de melding gingen, verzochten de 56-jarige bewoner het volume van de muziek te temperen.

Dit gebeurde, maar de man reageerde vrijwel direct agressief richting de politie-ambtenaren. Hij kwam met een barkruk op een ambtenaar aflopen en dreigde hiermee te slaan. Eén van de politie-ambtenaren reageerde met pepperspray. Dit had effect, maar omdat twee andere vrouwen zich ermee gingen bemoeien, kon er niet direct tot aanhouding worden overgegaan. Wel werden nog een paar politie-eenheden richting de woning gedirigeerd; nog eens zes politie-ambtenaren kwamen naar dit adres (waaronder een hondengeleider met politiehond). De 56-jarige bewoner werd vervolgens met gepast geweld overmeesterd, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Twee vrouwen gingen zich er overigens nog mee bemoeien, maar deze werden door de agenten gesommeerd afstand te houden. Hier werd geen gehoor aan gegeven waarna de twee met enkele duwen op afstand werden gezet. De twee kwamen hierdoor ten val.

Aanhouding wegens vernieling
Overigens bleef het nog heel even onrustig in de straat. Een vrouw, de 37-jarige dochter van de eerder aangehouden man, werd aangehouden omdat zij ruiten in had gegooid van een woning in dezelfde straat. De politie heeft nog korte tijd met politiehond gesurveilleerd in de straat, waarna de rust terugkeerde. (082563/082564).

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---