Politie Rotterdam Rijnmond

BUURTHUIS

ONDERZOEK NAAR OVERVAL BUURTHUIS

Rotterdam-West

Datum publicatie: 26-07-2010 08:40

ROTTERDAM - De recherche van het district West heeft een onderzoek ingesteld naar een overval op een buurthuis aan de Mathenesserdijk. In het buurthuis waren de aanwezigen op dat moment aan het kaarten.

Rond twee uur kwamen hier vijf mannen binnen. Zij bedreigden de bezoekers van het buurthuis met vuurwapens.

De slachtoffers moesten gaan liggen. Verschillende van hen werden geschopt en geslagen. Vervolgens moesten zij hun bezittingen afgeven. De daders verlieten het buurthuis.

Gealarmeerde agenten stelden direct een buurtonderzoek in. Hierbij werden de daders niet meer aangetroffen. Aan de hand van onder andere getuigenverklaringen wordt het onderzoek voortgezet.

Eén van de bezoekers van het buurthuis, een 45-jarige inwoner van Poortugaal, raakte dusdanig gewond dat hij naar een ziekenhuis gebracht moest worden voor behandeling.

GETUIGENOPROEP
De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze overval of over de overvallers. Het signalement van twee van hen is als volgt: donkergetinte mannen. Eén van hen is 1.75 lang, hij droeg een donkere broek en een donkere jas. De tweede man droeg ook een donkere broek, hij had een paars trainingsjack aan.

Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.