Politie Drenthe

Maandag 26 juli 2010

Provincie Drenthe, 26-07-2010

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

RODEN In de nacht van zondag op maandag vorderde de politie het bromfietsrijbewijs in van een 17-jarige jongen uit Roden. De jongen reed op een bromfiets en met een alcoholgehalte van 360 ugl over de Westerstraat in Roden. Tijdens een controle bleek dat hij gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het ondergaan van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve jongeman aangehouden

EMMEN Zondagavond rond middernacht hield de politie op het Willinkplein in Emmen een bijzonder agressieve 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongeman had gedronken en maakte ruzie voor een podium op dit plein. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf haalden hem uit de menigte en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. Daartegen verzette de jongen zich al hevig. Ook het overbrengen naar een politieauto en de reis naar het politiebureau gingen niet zonder moeite omdat de jongen zich hevig bleef verzetten. Uiteindelijk is hij voor nader onderzoek ingesloten. Na het afleggen van een verklaring zal hij, met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap, weer in vrijheid worden gesteld.

Inbraak kantine

ERICA Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in de kantine van de Golf club aan de Verlengde Herendijk in Erica. Een deur werd met grof geweld opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets is gestolen.

Bootdieven aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Op de Zijtak oostzijde in Nieuw Amsterdam hield de politie in de nacht van zondag op maandag twee jongens van 17 en 18 jaar uit Emmen en Holsloot aan. De jongens worden verdacht van diefstal van een speedboot en een inbraak in een auto. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een getuige zag rond 03.30 uur in de Vaart in Nieuw Amsterdam een speedboot varen met twee jongens daarin. De beller vond dit verdacht en belde de politie. De boot ging richting Zandpol. Agenten ontdekten even later de boot met de jongens. Toen de jongens de politie zagen gingen ze snel aan wal en vluchtten te voet. Het lukte ze echter niet om aan de politie te ontkomen en ze werden aangehouden. In de spullen van de jongens vond de politie ook een kentekenbewijs. Dat bleek afkomstig uit een en opengebroken auto die geparkeerd stond in het centrum van Nieuw Amsterdam.

Autobranden

ASSEN In de nacht van zondag op maandag vlogen twee autos die geparkeerd stonden aan Het Kanaal en het Epe in Assen in brand. De brandweer bluste de branden. Aan Het Kanaal barstte ook nog een raam van een woning waar de brandende auto vlak bij stond. Ook enkele bosjes en struiken gingen verloren. De politie onderzoekt beide branden en gaat uit van brandstichting.

Snelle automobilist is rijbewijs kwijt

DE WIJK Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 29-jarige automobilist uit Venhuizen. De man reed met een snelheid van 189 km per uur over de A-28. Hij had pech want achter hem reed een videoauto van de politie. Bij De Wijk werd de man staande gehouden en kreeg hij een proces-verbaal voor het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid.

Op gestolen fiets

ASSEN Op de Nobellaan in Assen hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige man uit die plaats aan. De man, een bekende veelpleger, reed op een fiets en negeerde een rood verkeerslicht. Agenten constateerden vervolgens dat het slot op de fiets gemanipuleerd was en hielden de man aan. Hij verklaarde de fiets voor een pakje shag gekocht te hebben van een onbekende. Na verhoord te zijn is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op wegens heling.

Tankstation overvallen

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar een overval zondagmiddag op een tankstation aan de Balkenweg in Assen. Tegen 15.40 uur kwam een man de winkel bij het tankstation binnen. Op dat moment waren twee medewerkers in de winkel. De man bedreigde de medewerker achter de kassa met een mes en eiste geld. Nadat hij dat gekregen had verdween hij te voet. Volgens de medewerkers gaat het om een blanke man van naar schatting 30 a 40 jaar. Hij droeg een witte of crèmekleurige pet en een donkere zonnebril. Zijn kleding bestond uit een blauwe spijkerbroek en een grijs of crèmekleurige gebreide trui. Op de voorkant van de trui bevinden zich blauwe strepen. Verder droeg hij een zonnebril. Hij droeg lichte sportschoenen. In de winkel zijn opnames gemaakt met ene beveiligingscamera.