Politie Haaglanden

Persberichten 26 juli

Haaglanden, 26-07-2010

Daders scooterroof gepakt

Den Haag Een 16-jarige jongen was zondag 24 juli om 23.50 uur het slachtoffer van een beroving toen hij op de Loevesteinlaan door een groepje jongeren van zijn scooter werd geschopt. Hierop ging een van de jongens er met zijn scooter vandoor en sprong een andere achterop. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van diefstal van zijn scooter. Op basis van deze aangifte beschikte de politie over het kenteken en andere gegevens van de scooter. Toen agenten later op de avond deze scooter met daarop twee jongens zagen rijden, gingen zij er achter aan. De bestuurder van de scooter negeerde het stopteken en ging er vervolgens vandoor. Na een achtervolging, die onder andere via de Tuinderstraat, de Maanweg en de A12 ging, wist de politie de scooter in Nootdorp te stoppen en zijn de twee jongens (14 en 15 jaar) uit Zoetermeer aangehouden. De twee jongens zitten vast op het politiebureau.

Praatje maken, telefoon weg

Den Haag De politie hield zondag 25 juli rond 19.15 uur twee Poolse mannen van 18 en 23 jaar aan op de Elandstraat op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. Even daarvoor had een 57-jarige man een praatje met de twee Polen gemaakt, waarna hij ontdekte dat zijn mobiele telefoon verdwenen was. Bij de aanhouding van het tweetal werd de gestolen telefoon aangetroffen. Beide mannen werden naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Tegen de vangrail

Den Haag Een autorit van een 21-jarige man eindigde maandag 16 juli om 00.30 uur tegen een vangrail van de afrit van de A13. De man vertelde dat hij de controle over de auto was verloren, daardoor in een slip raakte en tegen de vangrail tot stilstand kwam. De man had geen letstel. Bij controle van de papieren bleek dat de man geen rijbewijs had en geen identiteitsbewijs bij zich had. De man kon met diverse processen-verbaal op zak naar huis. Zijn auto is weggesleept.

Geen rijbewijs

Wassenaar Politieagenten zagen 26 juli omstreeks 01.05 uur een automobilist nogal slingerend rijden op de Rijksstraatweg. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 52-jarige man uit Oegstgeest, geen geldig rijbewijs had. De Oegstgeester moest mee naar het politiebureau waar hij een proces verbaal kreeg.

Betrapt bij stelen fiets

Delft Een getuige zag zondag 25 juli om 07.10 uur dat er een gele fiets vanuit een rek van de fietsenstalling op het Stationsplein gestolen werd. Gewaarschuwde agenten troffen een man met de gele fiets aan op de Coenderstraat. Er zat geen slot op de fiets en de man, een 28-jarige Nootdorper, kon niet aantonen dat de fiets van hem was. Toen de agenten de man vertelde dat hij aangehouden was gooide hij de fiets op de grond en rende hard weg. Na een korte sprint hielden de agenten de man alsnog aan. De politie onderzoekt de diefstal.

Botsing auto-scooter
Zoetermeer - Bij een botsing tussen een personenauto en een snorscooter raakte zondag 25 juli de twee opzittenden van de scooter licht gewond. Omstreeks 13.10 uur reden twee Haagse vrouwen van 32 en 33 jaar op de scooter over de Voorweg, toen een 67-jarige Zoetermeerse met haar personenauto geen voorrang aan de twee verleende. Een aanrijding was onvermijdelijk en de twee kwamen ten val. De vrouwen zijn ter controle naar het ziekenhuis vervoerd omdat één van hen klaagde over pijn in haar schouder en de ander last had van haar enkel.