Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 26-07-2010

Tilburger (30) aangehouden na verwonden broer (21) met mes

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.15 uur in een woning in de wijk Korvel een 30-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor zijn 21-jarige broer met een mes gestoken zou hebben. Het slachtoffer liep oppervlakkige steekwonden op aan zijn rechterhand en op zijn rug. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij naar de woning van zijn broer was gegaan. Hij wilde met zijn broer praten over het feit dat die eerder zondagavond, rond 20.30 uur, een steen door de ruit van de ouderlijke woning had gegooid. Hierna had hij vernielingen in de woning aangericht en zijn vader bedreigd omdat hij geen geld. . Volgens de aangever heeft zijn broer een drugsprobleem. Toen hij voor de woning stond, kwam zijn broer met een mes in zijn hand naar buiten. Hij maakte daarmee stekende bewegingen naar het slachtoffer die daardoor
verwondingen opliep aan zijn rechterhand en op zijn rug.

Tilburger opgepakt na belediging

TILBURG: een 47-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 00.55 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij een agent beledigd had. Hij is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij kan een
proces-verbaal tegemoet zien.

Liberiaan (27) met drugs in horecazaak

TILBURG: Portiers van een horecazaak op de Heuvel hebben vannacht omstreeks 03.00 uur een 27-jarige Liberiaan aangehouden ter zake drugsbezit. De uitsmijters hadden bij de man in zijn kleding een zakje met daarin 15 witte bolletjes en vier pillen aangetroffen. Zij droegen de man over aan de politie. Het gaat vermoedelijk om amfetamine en XTC. De verdachte verklaarde in Brussel te verblijven. Hij had echter geen legitimatiebewijs bij zich. Wel vonden de agenten een document dat hij bij zich had, waarin stond dat hij niet in België mag komen. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Pool (34) vernielt tafels café

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.15 uur op aanwijzing van getuigen een 34-jarige Poolse man aangehouden ter zake vernieling. Volgens de getuigen had de Pool een aantal tafels van een café omver geduwd. De statafels waren daardoor beschadigd.

De bedrijfsleider van het café deed aangifte. Hij vertelde dat hij het terras aan het schoonmaken was. Er kwam een man aanlopen die wartaal uitsloeg. De man liep in de weg en pakte vervolgens uit een krat een flesje limonade pakte. De man liep vervolgens een statafel omver. Hierop riep de man "I kill you". Bij een volgend terras gooide hij nog twee tafels om. Het ging om grote houten tonnen met een blad erop. Een van de bladen brak af. De bedrijfsleider heeft de man daarop met een andere getuige vastgepakt en vervolgens overgedragen aan de politie. De verdachte werd ingesloten.

Drie scooters in brand gestoken in Tilburg

TILBURG: Vier woningen aan de Schreiertorenstraat hebben vannacht omstreeks 01.00 uur rookschade opgelopen nadat een scooter die aan een lantaarnpaal vast stond, in brand was gestoken. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting omdat er een half uur daarvoor ook al een scooter uitbrandde op de Europalaan. Rond 04.00 uur brandde er nog een scooter af, deze stond voor een woning aan het Rooseveltplein. Door de brand raakte ook het rolluik van de woning beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-07-2010 11:48 | © Regio Midden en West Brabant |