KNHS

Danielle van Mierlo grijpt net naast tweede bronzen plak (persbericht) 26 juli 2010
danielle van mierlo - ucento ek 2010

1 | 2 | 3

KRONBERG (KNHS) Daniëlle van Mierlo eindigde met BMC Ucento (v. Metall) op het EK Dresuur in de kür bij de young riders, net buiten de medailles op de vierde plaats met 77,00%. Een extra zure plaats aangezien de 21-jarige amazone, die zaterdag brons won in de individuele proef, slechts drie tiende procent tekort kwam voor het brons. Het goud en zilver ging naar Duitsland. Brons was nu voor de Deense Anna Kasprzak.

Van Mierlo maakte een fout in de galopchangementen om de drie passen, wat haar een medaille kostte. Ondanks dat het Finse jurylid het haar vergaf en haar op de eerste plaats zette, eindigde Van Mierlo bij het gemiddelde van de vijf juryleden tezamen als vierde. Ucento laat zich altijd erg opjutten door de muziek en was best gespannen de hele proef. Ik had daarom de muziek met de soundcheck al zachter laten zetten. Ik kon hem de hele proef toch onder controle houden, maar in de series met galopwissels die aan het eind van mijn kür zitten, ging hij iets voor me uit lopen en moest ik hem terugnemen waardoor ik een wissel miste, laat een teleurgestelde Van Mierlo weten. Ik vind het echt heel jammer en ben er nu echt een klein beetje verdrietig om. Van te voren had ik niet eens durven dromen van een vierde plaats. Maar gisteren na de individuele bronzen medaille, hoopte ik toch op nog een medaille. Morgen ben ik waarschijnlijk weer dolgelukkig met mijn teamzilver en individueel brons.

Robin Beekink (Heeswijk Dinther) reed een zeer goede kür met Pablo (v. Drossan ) en eindigde direct achter Van Mierlo op een vijfde plaats met 75.550 %. Robin reed een kür zoals een kür moet zijn. Het zag er allemaal heel lichtvoetig uit en paste allemaal. Pablo kan niet op tegen een aantal imponerende krachtpatsers die op het EK-rondlopen, maar het duo haalde alles eruit wat er in zat en de vijfde plaats is heel verdiend, laat Bartels weten. Angela Krooswijk (Prinsenbeek) werd zevende met Revino (v. Rohdiamant) met 72.700 %.Het Rabo Talent reed een foutloze kür en reed alle oefeningen netjes, maar Revino imponeerde op dit EK minder dan tijdens het NK in De Steeg, waar de combinatie Nederlands kampioen werd.

Al met al ben ik heel tevreden met de prestaties, twee keer teamzilver en drie individuele bronzen medailles. We hadden misschien één medaille meer kunnen hebben, maar iedereen heeft zijn stinkende best gedaan en alles eruit gehaald wat er in zat. Het EK was goed georganiseerd en we hebben een hele fijne week met zijn allen gehad. Dit is weer een opstap naar meer,, sluit bondscoach Tineke Bartels af.

Lees hier het dagboek van Danielle van Mierlo op haar eigen website

Uitslag Kür op muziek Young Riders (16 21 jaar), zondag 25 juli


1.Lütkemeier, Fabienne (GER) - D'Agostino 79.350 %
2.Rothenberger, Sanneke (GER) - Deveraux OLD 79,000%
3. Kasprzak, Anna (DEN) - Blue Hors Future Cup 77.300 %
4.Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall) 77.000 %
5.Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Drossan ) 75.550 % 7.Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) 72.700 %

De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:

Junioren (14 18 jaar):
Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi)
Stephanie Kooyman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur)

Young Riders (16 21 jaar):
Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Ferro) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall)

Kijk hieronder in de download voor een presentatie met foto's van de Nederlandse afvaardiging.

Meer informatie en uitslagen: www.escon-marketing.de

tekst: Christa van Duin
foto's: Dirk Caremans/digishots www.hippofoto.be