Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 4. Archief 2010
5. Juli

Ministerie van VROM

Meld uw project aan voor tweede ronde Crisis- en herstelwet

26-07-2010

Gemeenten kunnen tot 1 september hun projecten bij het ministerie van VROM aanmelden voor de zogenoemde tweede tranche van de Crisis- en herstelwet (Chw).

De Chw is bedoeld voor projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals woningbouw, herontwikkeling van de binnenstad of de herstructurering van bedrijventerreinen.

Meld uw project aan bij deze contactpersonen van het ministerie van VROM:

* Wim Knoppert, wim.knoppert@minvrom.nl, tel. 070 - 339 4292
* Jasper Groos, jasper.groos@minvrom.nl, tel. 070 - 339 9414
* Monique Arnolds, monique.arnolds@minvrom.nl, tel. 070 - 339 33 35

De Crisis- en herstelwet bevat een aantal tijdelijke en permanente maatregelen. Dankzij deze maatregelen kunnen procedures sneller en eenvoudiger verlopen en kunt u ruimte creëren voor nieuwe ruimtelijke initiatieven. Zo worden vergunningprocedures vereenvoudigd, krijgt u meer mogelijkheden de beschikbare milieuruimte optimaal te benutten en worden beslistermijnen voor de rechter ingekort.

Behoud van de werkgelegenheid op korte termijn is een hoofddoel. Daarom bevat de wet prikkels voor ruimtelijke ontwikkeling op korte termijn, en is een aantal maatregelen van tijdelijke aard (tot 1 januari 2014). Begint de uitvoering voor die datum, dan blijft de Crisis- en herstelwet tot het eind van het project van toepassing.

Meer informatie

* De brochure `Over de Crisis- en herstelwet, voor bestuurders van gemeenten en provincies'.

* Projecten geselecteerd voor eerste tranche Crisis- en herstelwet .
* Dossier Kredietcrisis