Gemeente Ede

Nieuwsberichten

maandag, 26 juli 2010

Megahome.nl moet grond Kernhem overdragen aan gemeente

Door: afdeling Communicatie - Judith Wind

Rechterlijke uitspraak

Projectontwikkelaar megahome.nl moet 27½ ha. grond in Kernhem overdragen aan de gemeente Ede. Dat heeft de kort-geding rechter in Arnhem besloten op maandag 26 juli. Dit betekent dat betrokken ontwikkelaars en gemeente voortvarend verder kunnen met de planontwikkeling voor de wijk. De bouw van de eerste woningen start half oktober.

De gemeente Ede is erg blij met deze uitspraak. Megahome.nl weigerde mee te werken aan de grondoverdracht. De rechter heeft geoordeeld dat zij zich hiermee onterecht niet hielden aan de afspraken zoals die zijn vastgelegd in een overeenkomst van koop en verkoop met drie projectontwikkelaars: Van Campen Bouw/ Zelhem B.V., Rotij Grondontwikkeling Midden Nederland B.V. en megahome.nl grond B.V. Van Campen en Rotij hadden al eerder aangegeven wel te willen meewerken aan de grondlevering. De rechter beveelt megahome.nl om binnen tien dagen na tekening van het vonnis de grond te leveren. Voor iedere dag dat de grond te laat geleverd wordt, is megahome.nl de gemeente een dwangsom verschuldigd van 100.000 euro per dag, met een maximum van 10 miljoen euro.

Verder met voorbereiding en bouw
Gemeente en ontwikkelaars kunnen nu voortvarend verder met de planontwikkeling en bouw van de woningen in Kernhem. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn al gestart, de daadwerkelijke bouw van de eerste 88 woningen in het woongebied de Elzenbrink start medio oktober. Het grootste deel van de 66 koopwoningen is verkocht, daarnaast worden hier 22 woningen van Woonstede gebouwd. Van de 34 koopwoningen in woongebied Ederholt is bijna 90% verkocht. Behalve de koopwoningen worden hier ook huurwoningen gebouwd. De bouw van de twee basisscholen in de nieuwe wijk start waarschijnlijk eind dit jaar.

Kernhem groeit
Kernhem is de jongste woonwijk van Ede. De bestaande wijk met 1100 woningen, gelegen op het kruispunt van bos, landschap en stedelijke voorzieningen, wordt uitgebreid met 1900 woningen en twee basisscholen.