Gemeente Enkhuizen

Inspraakmiddag seniorenbeleid groot succes

Op donderdag 8 juli 2010 heeft de gemeente Enkhuizen in het Wapen van Enkhuizen een inspraakmiddag gehouden voor alle 60-plussers uit Enkhuizen.

Het bezoekersaantal overtrof alle verwachtingen: van de 211 belangstellenden kwamen maar liefs 176 senioren op de bijeenkomst af. In werkgroepen werd gediscussieerd over negen vragen, verdeeld over de themas wonen, welzijn en zorg. Vervolgens hebben woordvoerders van alle werkgroepen de resultaten teruggekoppeld naar de zaal, wethouder en ambtenaren.

Onderwerpen

De discussie ging over uiteenlopende onderwerpen als de woonsituatie, veiligheid, eenzaamheid, de openbare ruimte, parkeerbeleid en openbaar vervoer. Ook de dienstverlening van de gemeente Enkhuizen als bestaande zorg- en welzijnsvoorzieningen en het Zorgloket kwamen aan bod.

Gemeenteraad

De weergave van de discussies wordt neergelegd in een zogenaamde keuzenotitie naar aanleiding van de inspraak, die op 7 september wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad kan daarmee de richting geven aan de uiteindelijke Nota seniorenbeleid. Deze nota komt eind 2010 ter vaststelling in de gemeenteraad.

Het verslag van de bijeenkomst download is inmiddels verspreid onder de aanwezigen.