Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26-07-2010

Buurtbewoner zet politie op het spoor van vermoedelijke woninginbreker

OOSTERHOUT: Een buurtbewoner heeft de politie vanmorgen omstreeks 08.30 uur op het spoor gezet van een vermoedelijke woninginbreker in de Fresiastraat. De politie arresteerde een 18-jarige Oosterhouter die verdacht wordt van een poging tot inbraak. Hij is in verzekering gesteld. De politie kreeg dit weekend ook nog meldingen van een inbraak in een woning aan de Johannieterstraat en van een poging tot inbraak aan de Ina Dammanstraat.

Vanmorgen werd gemeld dat er een jongeman aan de achterzijde van een woning aan de Freesiastraat aan het inbreken was. Een motoragent was als eerste ter plaatse. Hij zag een knul bovenop het dak van een berging staan. Deze knaap rende vervolgens weg over de daken van de bergingen van de Dahliastraat. De agent herkende de jongen, die echter op dat moment wist te ontkomen. Vervolgens werd de agent aangesproken door een man die vertelde dat zojuist bij zijn buren was geprobeerd in te breken. Met een breekvoorwerp was geprobeerd het slot van de achterdeur en een uitzetraam te forceren. Hierna zocht de diender contact met de melder. Uit diens relaas maakte hij op dat de inbreker dezelfde man was als die hij op die berging had gezien. Vervolgens is de verdachte op zijn huisadres in Oosterhout aangehouden.

Zondagmiddag werd omstreeks 15.00 uur een inbraak in een woning aan de Johannieterstraat ontdekt. De bewoonster was twee uurtjes weggeweest. Toen ze thuis kwam,. Kreeg ze de voordeur niet open. Vervolgens bleek dat de achterdeur geforceerd was. Uit de woning is onder meer een Play Station gestolen. Ook werd een snorfiets die in de schuur stond meegenomen.

Vannacht werd omstreeks 03.30 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Ina Dammanstraat. Aan de voorzijde werd een gaatje in een raam geboord. Hierna kon het raam worden geopend. De daders zijn vervolgens, vermoedelijk omdat de bewoners wakker werden van het gebonk,. Op de vlucht geslagen.

Man moet nog boetes betalen

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Vijf Eikenweg tijdens een routinecontrole een 50-jarige man uit
Geertruidenberg aangehouden vanwege twee openstaande vonnissen. De man stond in het opsporingsregister omdat hij nog boetes van 336 en 140 euro moest betalen. Hij zat als bijrijder in een auto. Zijn vriendin die de auto bestuurde heeft de boetes afgerekend.

Dronken Waalwijkse (31) rijdt tegen geparkeerde auto

WAALWIJK: een 31-jarige Waalwijkse is vannacht omstreeks 02.30 uur op de Loeffstraat met haar auto tegen een geparkeerd motorvoertuig gereden en vervolgens over de kop geslagen. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies 730 ugl. Ze moest vanwege dit hoge percentage haar rijbewijs inleveren. Ze had naar eigen zeggen acht glazen bier gedronken.

Bewoner (68) krijgt teveel rook binnen bij brand

KAATSHEUVEL: De 68-jarige bewoner van een appartement aan het Gerard de Nijshof is gisteravond met een ambulance naar het Twee Steden
Ziekenhuis in Tilburg gebracht omdat hij te veel rook had ingeademd nadat er brand was ontstaan in de keuken van zijn woning. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een fritespan op het gas. Ook de afzuigkap vloog in brand.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-07-2010 14:16 | © Regio Midden en West Brabant |