Gemeente Leudal


Nieuws

Verkoop manege geeft nieuwe impuls aan uitbreiding De Leistert

Dresenhof B.V. is bezig met de realisatie van een vakantiebungalowpark Buitenhof De Leistert aan de Heldensedijk te Roggel. In mei dit jaar is gestart met de bouw van de eerste vakantiewoningen. Het is de bedoeling dat de eerste woningen in juni van 2011 in de verhuur gaan.

Recreatiepark De Leistert, dat dit jaar 50 jaar bestaat, start ondertussen in het najaar met de verbouwing van het huidige binnenzwembad, zodat dit bad ook in de winter opengesteld kan worden.

Beroep
Op 23 juni jl. heeft de Raad van State uitspraak gedaan inzake het beroep tegen het bestemmingsplan `Buitenhof De Leistert'. Het beroep was ingesteld door 2 belanghebbenden. In de uitspraak is het beroep ongegrond verklaard, het bestemmingsplan is daarmee definitief geworden.

Manege
Tussen het Recreatiepark en Buitenhof ligt Manege De Leistert. De manege heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een hyppisch sportcentrum dat nationaal en internationaal grote bekendheid geniet in de paardenspringsportwereld. In de Limburger van 30 maart jl. was te lezen dat Dresenhof B.V. de manege heeft gekocht om deze verder te ontwikkelen als bungalowpark. De manege zelf zou daarbij een nieuwe bestemming kunnen krijgen als binnenspeelvoorziening.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de grond van de manege, die in eigendom is van de gemeente, te verkopen en medewerking te verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan. Het is aan de ene kant jammer dat het hyppisch centrum uit het gebied verdwijnt aan de andere kant passen de activiteiten niet helemaal meer bij de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Er ontstaat in de toekomst één groot recreatiepark, dit past uitstekend in de gebiedsvisie zoals die eerder door de gemeente is vastgesteld. Samen met de betrokken ondernemers zal deze gebiedsvisie verder worden uitgewerkt in een toekomstvisie voor het gehele gebied.