Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Tesselhuus vakantieweek

De VSN krijgt voor haar leden in 2010 een aantal vakantieweken aangeboden door de Stichting Tesselhuus.
Voor week 35 ( 28 augustus tot 4 september ) zoeken wij nog 1 of 2 verpleegkundige of verzorgenden die als begeleiders mee willen gaan.

Tesselhuus Het vakantiehuis voor mensen met lichamelijke handicaps is op korte termijn op zoek naar aanvulling in de begeleiding in verband met ziekte van een van de begeleiders van die week. Er verblijven van 28 augustus tot en met 4 september volwassenen in het Tesselhuus die via de VSN (Vereniging Spierziekten Nederland) een week weg aangeboden hebben gekregen. Het gaat om mensen die vaak al jaren niet meer op vakantie zijn geweest als gevolg van de intensieve zorg die een spierziekte met zich meebrengt.

De begeleiders zorgen er tijdens een week Tesselhuus voor dat die zorg onverminderd doorgaat, zodat het de deelnemers aan het niets ontbreekt en ze tegelijkertijd een onvergetelijk week beleven. Geïnteresseerden van achttien jaar of ouder kunnen voor de week begeleiding contact opnemen met Paula Waddell van de VSN. Zij is bereikbaar op 035-5480480. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij in en om het huis hand- en spandiensten verlenen, meehelpen met de verzorging van de deelnemers en hen begeleiden als zij er op uit gaan.

Het Tesselhuus

Tesselhuus De vakantieweken in het Tesselhuus zijn inmiddels succesvol van start gegaan dankzij onder meer de inzet van zeventig vrijwilligers en de financiële bijdragen van vele donateurs en sponsors. "Wij hebben ook dit jaar weer tachtig zwaar gehandicapte kinderen, jongeren en volwassenen kunnen uitnodigen om deze zomer te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft", aldus Tesselhuusvoorzitter Rinie de Kruif. Het Tesselhuus is een 18-persoons groepsaccommodatie in badplaats De Koog die geheel is aangepast aan de behoeften van mensen met een lichamelijke handicap. Het huis is van alle gemakken voorzien zoals verstelbare hoog/laagbedden, meerdere aangepaste wasruimten, een ruim terras en veel binnenruimte om goed met rolstoelen te kunnen bewegen. Jaarlijks werft het bestuur fondsen om tien vakantieweken te kunnen realiseren. Penningmeester Leo Timmers gaf eerder dit jaar groen licht voor de organisatie van de weken 2010, nadat het benodigde budget ad EUR. 90.000,- was behaald.

Voor de begeleiders is geen moeite teveel om de deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen. Zij ondernemen van alles met hen, zoals een rondvlucht met een vliegtuig van Tessel Air, varen op de Waddenzee met de TX 10, een bezoek aan Ecomare, borrelen bij de familie Röpke bij Paal 17 en zwemmen bij Calluna. De ervaring leert dat veel gasten zich na afloop opgeladen voelen en nieuwe energie hebben om er weer een tijd tegenaan te kunnen gaan.

Tesselhuusbestuur

Tesselhuus Het Tesselhuusbestuur verzorgt de financiering van de vakantieweken en de logistieke zaken, zoals het beschikbaar stellen van de accommodatie, zakgeld, de touringcar van TexelTours, dagelijkse catering door Cateringservice Ruud Boom, een volle provisiekast, etc. Het bestuur stelt de weken beschikbaar aan de pupillen van twee belangenverenigingen, namelijk VSN, Vereniging Spierziekten Nederland, en V & VN Rheumatologie. Deze organisaties selecteren de deelnemers en regelen tevens vrijwilligers om hen te begeleiden. 26 juli 2010