Gemeente Drechterland

26-7-2010
Ouderen van Drechterland op pad

Zomers genieten met dorpsgenoten uit Drechterland

Gedurende de zomermaanden wordt deze zomer voor het vijfde jaar een aantal uitjes georganiseerd voor de senioren die nog zelfstandig thuis wonen in Drechterland. Afgelopen 22 juli ging de reis naar dierenpark Van Blackendaell in Tuitjenhorn.
De uitjes worden verzorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers samen met de ouderenwerker Heleen Nooter vanuit De Wering (voorheen St. Welzijn Ouderen West-Friesland) en met medewerking van zoân 30 vrijwillige chauffeurs uit heel Drechterland.

22 Juli ging de reis naar Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn. Met het prachtige weer kon men vissen, apen, buideldieren, pinguïns, vogels en nog veel meer dieren bewonderen. In het museum stond het (h)eerlijke boerenleven van vroeger uitgestald. Een feest van herkenning met tussendoor koffie met appelgebak! Midden in het park stond een prachtige molen die goed past bij het prachtig verzorgde park in Tuitjenhorn.

Zomeractiviteiten
In de zomer liggen vele activiteiten stil voor ouderen. Kinderen zijn vaak op vakantie en meestal zijn de mensen zelf niet erg mobiel. Het duurt vaak erg lang voor er weer wat gezelligs te doen is voor velen. De zomeractiviteiten van het Zomers genieten met dorpsgenoten zijn bedoeld voor alle ouderen in Drechterland en bieden maandelijks wat gezellige reuring om naar uit te kijken.

Zo is er in augustus een feestelijk jubileum diner bij herbergh Het IJsselmeer in Oosterleek. Hier worden ruim 100 oudere Drechterlanders verwelkomt die samen met de vrijwillige chauffeurs een heerlijke maaltijd krijgen voorgeschoteld. Tijdens het diner zal het Seniorenkoor uit Wijdenes een aantal gezellige liederen ten gehore brengen.

De chauffeurs halen steeds geheel belangeloos de ouderen op en brengen ze ook weer thuis. Vaak komt men ook oude bekenden tegen uit de andere dorpen en zo beleven de deelnemers steeds weer veel plezier aan deze zomeractiviteiten.

Ouderen uit Drechterland op pad