Gemeente Twenterand


Hammerstraat weer toegankelijk voor alle verkeer

De Hammerstraat, Hoofdstraat en de kruising bij de Tonnendijkbrug zijn vanaf vrijdagmiddag 23 juli weer volledig toegankelijk voor alle verkeer. Aannemer Klink Nijland heeft de eerste fase van de herinrichtingswerkzaamheden afgerond. Alle omleidingen zijn dan ook opgeheven.

Bij de aansluiting van de Hoofdstraat op de kruising van de Tonnendijkbrug is nu nog sprake van een noodaansluiting. Direct na de bouwvakvakantie zal worden gestart met de herinrichting van het gedeelte van de Hoofdstraat tussen de kruising bij de Tonnendijkbrug en de Meulenbeld. Eventuele verkeersmaatregelen worden tijdig aangekondigd.

In het najaar worden de bomen geplant in de Hammerstraat. De plantgaten voor de bomen zijn reeds aangebracht, deze zijn de komende periode afgedekt met roosters waarop bloembakken worden geplaatst.

De spoorbomen bij de spoorwegovergang Hammerstraat zullen worden vervangen door Prorail.

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer deze werkzaamheden zullen plaatsvinden. De verwachting is dat de vervanging van de spoorbomen 's nachts wordt uitgevoerd. Ook hiervoor geldt dat eventuele verkeersmaatregelen tijdig worden aangekondigd.