Gemeente Maassluis

Forse bezuinigingen op subsidies noodzakelijk

euros.jpg

Het Maassluise college heeft besloten tot ingrijpende bezuinigingen op de gemeentelijke subsidies aan instellingen, verenigingen en andere organisaties die in Maassluis actief zijn.

Voor 2011 gaat het om een korting van 7,2 procent. In de jaren daarna worden de subsidies verder omlaag gebracht (-2,6 procent voor 2012 en 2013; -2,7 procent voor 2014). De verlaging bedraagt 3 ton in 2011, oplopend tot 6 ton in 2014. De kortingspercentages vanaf 2012 hebben betrekking op het totaal van de subsidies en kunnen per organisatie verschillen.

In een brief aan de betrokken organisaties zegt het college zich terdege bewust te zijn van de grote impact van deze bezuiniging. Maar de slechte financiële situatie van de gemeente Maassluis maakt onder andere deze maatregel noodzakelijk, aldus het college. Alleen door te bezuinigen op vele fronten kan er straks een sluitende begroting op tafel liggen.

Als het college niet ingrijpt, stevent Maassluis af op een tekort van 6 miljoen euro in 2014. Zo houden b en w ernstig rekening met een aanzienlijke korting op de inkomsten uit het Gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron van de gemeente.

In november, bij de behandeling van de begroting 2011, is het aan de gemeenteraad om over de voorgestelde bezuinigingen een definitief besluit te nemen.