Politie Gelderland-Zuid

Overlopen inbreker ervandoor

Wijchen, 26-07-2010 o In de nacht van zondag op maandag werd vanaf de Elsland 15e straat een woninginbraak gemeld. De bewoner had een inbreker overlopen, die er vervolgens te voet vandoor ging. Politieagenten gingen ter plekke poolshoogte nemen, maar troffen niemand in de omgeving meer aan. De politie, bezig met verder onderzoek, vraagt aan getuigen om zich te melden.

De bewoner trof rond middernacht boven een inbreker in huis aan, die aanvankelijk probeerde er met enkele goederen vandoor te gaan. De man wist dit te voorkomen, waarna de verdachte de hoekwoning uit vluchtte. Zijn signalement luidt: een blanke jongeman, normaal postuur, circa 1.80 mtr lang en hij droeg een (baseball) petje. Mogelijk was er nog een tweede persoon bij de inbraak betrokken, want later ontdekte de eigenaar dat een spelcomputer was verdwenen.
Vermoedelijk via een tuinstel aan de achterzijde van de woning is/zijn de dader(s) op het dak geklommen.

De forensische opsporing is maandag bij de woning wezen kijken voor het technisch sporenonderzoek. De politie doet tevens een buurtonderzoek. Een aangifte op afspraak staat gepland.
Getuigen die iets van de inbraak zondagnacht hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Wijchen, telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 26-07-2010 16:40 | © Regio Gelderland-Zuid |