Ingezonden persbericht

Dieren mishandelaar opgepakt en in cel gezet

Isla Margarita - Grove verwaarlozing en mishandeling van een Mastino Napolitano is de eigenaar verweten na de in beslagname van zijn dier. Na een ontvangen melding is de dierenambulance van Stichting Dierenhulp uitgerukt onder begeleiding van 3 gewapende politie agenten naar de afgesloten locatie waar het dier verbleef. Na de in beslagname werd door de arts geconstateerd dat het rechteroog al volledig was weggevreten door maden en de broodmagere hond diepe wonden had aan de achterzijde van zijn lichaam.

De eigenaar is vervolgens gearresteerd en riskeert een fikse geldboete en gevangenis straf.

Dierenmishandeling is na veel lobby werk van de Nederlandse organisatie Stichting Dierenhulp strafbaar gesteld en de overheid van Venezuela hanteert hiervoor nu ook fikse strafmaatregelen.

Jaren geleden gebeurde er niets als een dier in een erbarmelijke toestand werd aangetroffen en was met name justitie en politie niet thuis. Stichting Dierenhulp heeft inmiddels een officiële aanklacht ingediend tegen de eigenaar.

De hond is opgevangen in de dierenkliniek en artsen hopen zijn leven te kunnen redden. Het dier heeft diverse interne infecties en ontstekingen. Of het dier het zal overleven is nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op de officiële website www.dierenhulp.nl