Persbericht

Kingston Technology biedt Charlemagne College kosteneffectieve SSD-upgrade-oplossing
SSD-technologie verbetert prestatie computernetwerk voor leerlingen en docenten

Amsterdam, 26 juli 2010 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, kondigt aan dat het Nederlandse Charlemagne College 300 Kingston SSDNow drives implementeert om zo de prestatie van de desktops van leerlingen en docenten te verbeteren op vijf van zijn locaties.

Het Charlemagne College is eerder dit jaar ontstaan uit een fusie van College Rolduc en het Eijkhagencollege. Het Charlemagne College wilde de prestaties van de dekstops vergroten en Scholten Awater, leverancier van hardware en ICT, raadde aan om hun systemen te upgraden met solid state drive (SSD)-technologie. Na uitgebreid testen heeft het Charlemagne College besloten dat de SSDNow V Series 64GB all-in-one bundel van Kingston Technology de meest effectieve manier biedt om de prestaties van nieuwe en bestaande desktops te vergroten. Ongeveer 80% van de drives wordt geïmplementeerd in PC's van leerlingen, de overige 20% wordt geïnstalleerd in computers van docenten. Het Charlemagne College verwacht dat het overgrote deel van de Kingston SSDNow drives aan het einde van de zomervakantie geïnstalleerd zal zijn.

Met de Kingston SSDNow V Series 64GB desktop all-in-one bundel is het erg gemakkelijk om te upgraden omdat de SSD geleverd wordt met Acronis® True Image kloonsoftware en een CD-installatiegids om zo de inhoud van de harde schijf naar de SSD over te zetten. Daarnaast bevat de bundel ook montagebeugels en SATA data- en stroomkabels.

"We willen onze studenten en medewerkers graag de best mogelijke ICT-omgeving bieden. Het installeren van de SSD-drives verbetert de prestaties van de computers en zorgt ervoor dat de gebruikers op het gebied van functionaliteit en tevredenheid een betere PC-ervaring hebben", zegt Nolan Lemmens, netwerkbeheerder bij het Charlemagne College. "Op dit moment zijn veel van de lesmaterialen digitaal. Met de Kingston SSDNow drive kunnen docenten hun systeem sneller opstarten, effectiever werken en applicaties sneller laden. Dit zorgt ervoor dat zij meer tijd overhouden om les te geven. Leerlingen zullen de verbeterde snelheid van de computers merken wanneer zij met hun huiswerk bezig zijn of aan een project werken."

Vanaf nu zal op elke nieuwe desktop op het Charlemagne College een Kingston SSDNow geïnstalleerd worden. De drives versnellen de opstarttijden, het installeren van applicaties en login-processen. "We zijn verheugd dat steeds meer sectoren overtuigd raken van de voordelen van SSD-technologie", zegt Erik Vink, business development manager voor Nederland bij Kingston Technology. "De oplossingen van Kingston SSDNow leveren de meest kosteffectieve prestatie upgrade voor bestaande en nieuwe systemen. Daarbij maakt de all-in-one bundel het voor iedereen erg gemakkelijk om te upgraden."

Naast SSD's produceert Kingston onder andere ook geheugenmodules en flash-geheugen, kijk voor meer informatie op http://www.kingston.com/europe.