Ingezonden persbericht

Marco van Basten ook komend seizoen analist bij Sport1

Amsterdam, 27 juli 2010 - Marco van Basten is ook komend seizoen te zien als analist bij Sport1. Van Basten zal in ieder geval de analyses tijdens de UEFA Champions League avonden voor zijn rekening nemen.

Marco van Basten: "Afgelopen seizoen en tijdens het WK voetbal heb ik met veel plezier de analyses voor Sport1 verzorgd. Ik ga daar dan ook komend seizoen graag mee verder. Na een paar voetballoze weken kijk ik uit naar het begin van de buitenlandse competities en de start van de UEFA Champions League. Ik ben benieuwd hoe de vele Nederlandse internationals in buitenlandse dienst het komend seizoen gaan doen. Bij Sport1 kan ik ze in ieder geval op de voet volgen".

Will Moerer, general manager Sport1: "Uiteraard ben ik blij dat Marco ook komend seizoen regelmatig als analist in onze Sport1 studio aanschuift. We hebben hem leren kennen als iemand die zich zo optimaal mogelijk voorbereidt op de uitzendingen. Zijn analyses zijn afgelopen seizoen een grote toegevoegde waarde op onze uitzendingen gebleken".

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.