Medisch Centrum Alkmaar

opleiding thuis hemodialyse in MCA biedt patiënt veel voordeel

Nierpatiënten kunnen sinds kort in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) leren hoe ze thuis zelf kunnen hemodialyseren. Het MCA biedt zijn patiënten een opleiding aan om deze behandeling onder de knie te krijgen. Thuis kunnen patiënten vaker en/of langer dialyseren, wat hun algehele gezondheid ten goede komt.

Voor patiënten is het prettig zelf thuis de hemodialyse toe te passen. Zij kunnen zelf het tijdstip bepalen, waardoor zij de dialyse beter kunnen inpassen in hun leven. Patiënten dialyseren daardoor vaak langer, wat hun conditie ten goede komt en het medicijngebruik verlaagt.

unieke opleiding in Noord-Holland
Tot voor kort konden patiënten de opleiding alleen volgen in het Dianet Dialysecentrum in Utrecht. De reistijd in combinatie met de duur van de opleiding (3 maanden) maakte het voor patiënten vaak te zwaar om de opleiding te volgen. Nu de opleiding in het MCA wordt aangeboden, is de drempel om de opleiding te starten veel lager geworden. Jonge en oude dialysepatiënten komen in aanmerking voor thuis hemodialyse mits hun medische situatie dat toelaat.

uit de regio
Patiënten van alle ziekenhuizen uit de regio kunnen meeprofiteren van de opleiding bij het MCA. Want ook hemodialysepatiënten uit het Geminiziekenhuis, Waterlandziekenhuis, Westfriesgasthuis en het Rode Kruis ziekenhuis kunnen terecht bij het MCA. Zij blijven gewoon onder controle bij hun eigen specialist in hun eigen ziekenhuis.

Meer informatie over thuis hemodialyse staat op www.mca.nl/dialyse