Ingezonden persbericht

Regisseur Van der Sluijs in residentie bij Orange Tree Theatre in Londen

Amsterdam, 26 juli 2010 -- Theaterregisseur Teunkie van der Sluijs (Roermond, 1981) zal in seizoen 2010-2011 in residentie zijn bij het Orange Tree Theatre in West-Londen. Het theater biedt een platform voor de ontwikkeling van jong regietalent middels haar jaarlijkse residentieprogramma bestaande uit regies en regie-assistentschappen. Van der Sluijs woont en werkt in Londen sinds hij daar in 2008 zijn regie-opleiding voltooide en is de eerste Nederlandse regisseur die een dergelijke residentie ontvangt.

Het Orange Tree Theatre is het enige permanente theater 'en ronde' in Groot-Brittannië, waarbij het publiek in cirkels rondom het speelvlak zit. Sinds de start van het residentieprogramma voor jonge regisseurs heeft het meerdere spraakmakende theatermakers afgeleverd die hun stempel op het moderne Britse toneel hebben gedrukt.

Van der Sluijs geeft leiding aan het Nederlands-Britse theatergezelschap Studio Dubbelagent, waarvoor hij vorig seizoen een Engelstalige productie van Abdelkader Benali's monoloog 'Yasser' regisseerde in Londen, Edinburgh en Chicago. Komend seizoen regisseert hij voor Studio Dubbelagent de Nederlandse première van Simon Stephens' veelgeprezen toneelstuk 'Motortown,' wat vanaf 10 november in diverse theaters te zien is. Eerder dit jaar won Van der Sluijs tevens de TS Eliot uitwisselingsbeurs van het prestigieuze Old Vic Theatre van acteur Kevin Spacey. In april en mei vertegenwoordigde Van der Sluijs het theater in de Verenigde Staten en regisseerde de voorstelling 'Longitude' bij het Public Theatre in New York.