Ingezonden persbericht

Persbericht

IT Job Board rapport: verschuiving van permanente banen naar tijdelijke contracten
Rapport 'meest gevraagde IT functies' laat naast een verschuiving van permanente banen naar tijdelijke contracten herstel van de IT banenmarkt zien

Amsterdam, 26 juli 2010- De IT banenmarkt is snel aan het herstellen, zo blijkt uit het IT Job Board rapport van de meest gevraagde IT functies. IT Job Board ziet het aantal banen dat wordt aangeboden via zijn website in de eerste helft van 2010 met ruim een kwart toenemen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Opvallend daarbij is dat het aangeboden werk op basis van tijdelijke contracten een exponentiële stijging van ruim 60% laat zien.

De gevolgen van de crisis worden steeds minder voelbaar binnen de IT banenmarkt, al zijn er wel verschillen zichtbaar ten opzichte van de situatie vóór de crisis. In de eerste helft van 2009 waren iets meer dan 12% van de aangeboden banen op IT Job Board op basis van tijdelijke contracten, in dezelfde periode van 2010 is dat toegenomen tot ruim een op de vijf. Dit verschilt overigens wel per werkgebied; Web Developers hebben met ruim 90% de meeste kans op een permanente baan, terwijl dit compleet het tegenovergestelde is voor business analisten. Het banenaanbod voor hen bestaat in vier van de vijf gevallen uit vacatures op basis van een tijdelijk contract. Ook de periode waarin een baan wordt gezocht is van belang, zowel in 2009 als 2010 was het banenaanbod in maart het grootst.

"De banenmarkt is een belangrijke indicator voor het herstel van de economie," zegt Peter Healey, Sales Director van IT Job Board. "Gelukkig loopt de IT-sector hierin voorop. In tijden van crisis zoeken mensen naar innovatieve mogelijkheden om beter en efficiënter te kunnen werken, IT kan hierin een belangrijke rol spelen. De sterke toename in banen op basis van een tijdelijk contract geeft aan dat veel werkgevers zoeken naar gekwalificeerde IT'ers maar gelijkertijd nog behoefte hebben aan flexibiliteit."

Over het rapport
Via de website houdt IT Job Board nauwkeurig bij welke IT-functies het meest worden gevraagd door werkgevers. Dit doen ze op basis van alle banen waarvoor werkgevers adverteren op de recruitment website. De gegevens van de eerste helft van 2010 zijn vergeleken met de gegevens van dezelfde periode in 2009.

Noot voor redacties

Voor meer informatie (