Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 26-07-2010

Straatroof

UTRECHT Op het Monicahof vond in de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli een beroving plaats. Hiervan werd een man en een vrouw het slachtoffer.

Een 21-jarige vrouw en haar evenoude vriend liepen omstreeks 00.30 uur op het Monicahof. Plotseling werd het tweetal aangevallen en bedreigd door twee jongens. De jongens eisten onder bedreiging van een mes, onder andere de portemonnee van de slachtoffers. Na de beroving gingen de verdachten er in onbekende richting vandoor.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli geconstateerd dat een bestuurder met ruim 65 km/u te hard reed. De bestuurder moet zijn rijbewijs komen inleveren.

Tijdens de surveillance controleerden agenten rond 01.10 uur op de Waterlinieweg een automobilist. Bij de 20-jarige bestuurder uit Utrecht was alles in orde en de agenten wenste de man nog een fijne nacht verder. De Utrechter reed weg in de richting van de Berekuil. De agenten reden in dezelfde richting en zagen dat de bestuurder zijn snelheid flink verhoogde. Uiteindelijk werd een snelheid van 150 km/u gemeten.

De auto reed de Rijksweg A28 op en de bestuurder doofde zijn lichten. De agenten raakten de auto kwijt en staakten de achtervolging. De identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend. Hij kan binnenkort zijn rijbewijs komen inleveren.

Aangehouden voor graffiti

UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli heeft de politie een jongen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten tijdens de surveillance twee jongens op de Lange Jansstraat op de grond bij de prullenbakken zitten. De agenten zagen dat het tweetal bezig was met spuitbussen. Bij het zien van de politie zetten de jongens het op een lopen. Na een korte achtervolging kon één van de jongens, 17 jaar uit Driebergen, worden aangehouden. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De tweede verdachte zag kans om uit handen van de agenten te blijven.