Trein naar Het Spoorwegmuseum rijdt weer dagelijks


UTRECHT, 20100722 -- Na een pauze van anderhalf jaar rijdt vanaf maandag 26 juli de museumtrein van Utrecht CS naar Het Spoorwegmuseum weer dagelijks.

Het museum heeft sinds de heropening in 2005 een verbinding met het Centraal Station waar gemiddeld 80.000 bezoekers per jaar gebruik van maakten. Door de drukte op het traject Utrecht - Driebergen-Zeist kon de museumtrein alleen in de weekenden, in de schoolvakanties en tijdens feestdagen rijden. Een oplossing is gevonden in een nieuwe route via Blauwkapel. Dankzij de inspanningen van ProRail kan de nieuwe route nu in gebruik worden genomen. De eerste rit `nieuwe stijl' zal op 26 juli feestelijk worden gevierd met de inzet van een historische trein van Het Spoorwegmuseum.

De dagelijkse dienstregeling betekent een nieuwe impuls voor het bezoek aan de tentoonstelling `Royal Class, vorstelijk reizen' die tot 5 september in Het Spoorwegmuseum loopt. Kaartjes voor de museumtrein zijn te koop bij de NS-kaartautomaten op de stations (onder de button `acties / evenementen'). Een kaartje kost ¤2,00 voor volwassenen en ¤1,00 voor kinderen.