Nieuwste uitgaven in de reeks Delftse Archeologische Rapporten


LEIDEN, 20100726 -- Onlangs verschenen bij Sidestone Press enkele nieuwe publicaties in de reeks Delftse Archeologische Rapporten. In deze rapportenreeks wordt verslag gedaan van het archeologisch onderzoek (uitvoerend en adviserend) dat door Archeologie Delft wordt uitgevoerd in de regio Delft.

Zo verschenen begin 2010 de rapportages van twee inventariserende veldonderzoeken, één archeologische begeleiding en de archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaarten van de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Midden-Delfland.

De Delftse Archeologische Rapporten omvatten het onderzoek van Archeologie Delft, onderdeel van Erfgoed Delft en omstreken. In 2009 zijn, in samenwerking met uitgeverij Sidestone Press, de voorbereidingen getroffen om deze reeks in een nieuw jasje te steken en de nieuwe delen als volwaardige uitgave op de markt te brengen. De 6 delen die begin 2010 verschenen, zijn daarvan het eerste resultaat. Op de website van Archeologie Delft zijn eerdere delen van de reeks binnenkort kostenloos te downloaden. Momenteel werkt Archeologie Delft aan de uitwerking van enkele grotere opgravingen die spoedig in de reeks Delftse Archeologische Rapporten gepubliceerd zullen worden.


Delftse Archeologische Rapporten
Uitgegeven door Erfgoed Delft i.s.m. Sidestone Press

Nieuwste uitgaves (2010):

DAR 100: Midden-Delfland. Een archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart
DAR 97: Lansingerland. Een archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart
DAR 96: Pijnacker-Nootdorp. Een archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart
DAR 92: Technopolis V. Technopolis V: Een Inventariserend Veldonderzoek middels proefsleuven
DAR 88: Hammenpoort. Een Inventariserend Veldonderzoek aan de Leeghwaterstraat te Delft
DAR 53: OCAP CO2 V.O.F. Een archeologische begeleiding van de aanleg van leidingen voor CO2-distributie in de gemeenten Westland, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp





Ingezonden persbericht