Ingezonden persbericht

Beperkt aantal duiksites in Maleisië tijdelijk gesloten

Amsterdam, 26 juli 2010 - In West-Maleisië zijn verschillende duiklocaties tijdelijk gesloten om de koraalriffen te beschermen. Door stijging van het zeewater worden algen die de kleur van koraal bepalen aangetast en verliest het rif haar bijzondere kleuren. Tot 31 oktober 2010 zijn 12 duikspots in West-Maleisië niet toegankelijk voor boten, snorkelaars en duikers. Maleisië is een populaire duikbestemming vanwege de tientallen uitstekende duikspots. Duiktoerisme in de overige gebieden ondervindt geen hinder van de sluiting.

Beschermde Marineparken

Twaalf duikbestemmingen rond de eilanden Perhentian, Redang en Tioman langs de oostkust en Payar langs de westkust zijn gesloten om de koraalriffen te laten herstellen. De in totaal 83 duiklocaties in Maleisië behoren tot beschermde onderwatergebieden.

De volgende locaties zijn tijdelijk gesloten:

KEDAH
Pulau Payar (3 van de 8 locaties) - Teluk Wangi, Pantai Damai dan Coral Garden

TERENGGANU
Pulau Perhentian Besar (2 van de 9 locaties) - Teluk Dalam, Tanjung Tukas Darat tot Tanjung Tukas Laut
Pulau Redang (1 van de 9 locaties) - Teluk Bakau
Pulau Tenggol (1 van de 8 locaties) - Teluk Ayer Tawar

PAHANG
Pulau ChebehPulau Tulai - Batu Malang
Pulau RengisPulau Tumok
Pulau Soyak

Twee in één
Wie naar Maleisië reist krijgt eigenlijk twee landen in één: het schiereiland met het moderne Kuala Lumpur en bounty-eilandjes Penang en Langkawi aan de ene kant en het tropisch regenwoud van Maleisisch Borneo met orang-oetangs en inheemse stammen aan de andere kant. Samen een multiculturele bestemming vol verschillende volken, religies, landschappen en vakantiemogelijkheden. Maleisië is één van de veiligste landen van Zuidoost-Azië, met een ongekend gastvrije en vriendelijke bevolking. Van shoppen in moderne shopping malls tot avontuurlijke jungle trekkings en van rifduiken tot culinair genieten - voor elke reiziger is er een passend aanbod.
Zie voor meer informatie www.tourism.gov.my.