Ingezonden persbericht

Technicolor sluit overeenkomst met Francisco Partners voor overname van Grass Valley Broadcast & Professional Business

Nevada City, Californië / Hilversum, 26 juli 2010

Francisco Partners, een in San Francisco gevestigde private equity-onderneming die zich concentreert op investeringen in op technologie gebaseerde bedrijven, heeft met Technicolor (genoteerd Euronext Parijs: 18453; NYSE: TCH) overeenstemming bereikt inzake de aankoop van de Grass Valley Broadcast & Professional bedrijfsactiviteiten.

Francisco Partners is één van 's werelds grootste, op technologie gerichte private equity-fondsen. Het bedrijf investeerde sinds haar oprichting meer dan 4 miljard dollar in ruim 50 technologische bedrijven.

Francisco Partners zal voor 100 procent eigenaar worden van het totale huidige Grass Valley Broadcast & Professional bedrijf, dat gewoon onder de naam "Grass Valley" blijft opereren.

Grass Valley is in Nederland vooral bekend als marktleider in de broadcast industrie als het gaat om camera's, switchers, servertechnologie en talloze andere producten. Door de overname zullen er geen wijzigingen plaatsvinden in de Nederlandse organisatie in Breda en Hilversum. Onder voorbehoud van de definitieve overeenkomst, wettelijke goedkeuring en dergelijke wordt verwacht dat de transactie formeel kan worden afgerond vóór het einde van 2010.



Ingezonden persbericht