Brief ziekteverzuim HEMA onjuist geformuleerd 26/07/2010 19:36

HEMA

Onderstaand reactie van HEMA inzake brief ziekteverzuim

Onlangs hebben HEMA medewerkers in Groningen, Friesland en Drenthe een brief ontvangen van HEMA met informatie over het beleid rondom ziekteverzuim.

Dit schrijven was en is bedoeld om de bewustwording rondom ziekteverzuim te vergroten waarbij een aantal eerder gemaakte afspraken aangehaald worden.

Helaas is in dit regionale schrijven een aantal onjuiste formuleringen gebruikt, die mogelijk verwarring veroorzaken. Zo wordt gesproken over ziekteverlof in plaats van ziekteverzuim.

Binnen HEMA wordt ten alle tijden de term ziekteverzuim gehanteerd en zal dit niet wijzigen in het woord "ziekteverlof". Dit brengt met zich mee dat een medewerker zich ziek meldt bij de filiaalmanager

en geen aanvraag doet voor ziekteverlof. Wel wordt gezamenlijk, volgens de wet Verbeterde Poortwachter gekeken naar, indien relevant, passend werk waarbij rekening wordt gehouden met beperkingen.

HEMA vindt het vervelend dat er mogelijk een verkeerde indruk is ontstaan bij medewerkers en vakbond door het gebruik van de onjuiste formuleringen. HEMA zal dit op korte termijn corrigeren richting de betrokken medewerkers.

Over HEMA
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft met deze winkel meer dan 500 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De HEMA-formule is in al onze vestigingen van kracht: het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een 'niet tevreden, geld terug' garantie.